Hlavní obsah

Šijeme roušky, Babiš zatím sbírá body a fanoušky. Xindl X má novou píseň o premiérovi

Novinky, Klára Beranová

Internet zaplňují písně o koronaviru. Například český zpěvák Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek, napsal veselou píseň o neveselých věcech Roušky. Glosuje v ní nedostatek dezinfekce, testů na koronavirus a roušek. Písničkář Pokáč, celým jménem Jan Pokorný, zase v rýmech například radí, jak se koronaviru zcela vyhnout.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Ládek alias Xindl X

Článek

„Ahoj kamarádi, spousta z vás mi píše, abych napsal nějakej song o rouškách. Situaci nepodceňujte. Roušky noste, i když nám je vláda nedodala,“ uvádí svou novou píseň Xindl X. Děkuje také sestřičkám a lidem, kteří roušky šijí.

„Roušky, šijeme roušky. A Babiš zatím sbírá body a fanoušky“ zpívá Xindl X. „Jsme jim vážně všichni k smíchu? Co se dá dělat, zas roušku spíchnu,” pokračuje zpěvák.

V písni také mluví o tom, že vláda situaci nezvládá. „Vláda, moc to nezvládá. Hlavně že preference zvedá ta estráda,“ glosuje Xindl X. „Ano, Maria Panno. Jak potom všem pak lidi můžou volit ANO?“ notuje dál.

„Koho to napadlo, zvolit si to trdlo, co během nákazy, dělá si z nás kozy, vždyť nám lže do očí, že roušky doručí. Zkoušíme se nadechnout, plíce nechtěj poslechnout,“ hraje na kytaru a zpívá Xindl X.

Budem mít blbý děti, ale budem spolu

Glosuje také nedostatek dezinfekcí a nízký počet testovaných lidí na koronavirus. „Ruce, mejem si ruce. Dezinfekci dostanem prej až na Vánoce. Testy, proč dělat testy? Včera to chytilo padesát lidí a dnes ty,“ notuje Xindl X.

Nečekali jsme to, ale reagovali jsme rychle, tvrdí Vojtěch. O rezignaci neuvažuje

Koronavirus

V nové písni nezapomněl zpěvák ani na zavřené školy. „Školu, zavřeli školu. Budem mít blbý děti, ale budem spolu,” prozpěvuje.

O premiérovi nenapsal zpěvák píseň poprvé. V roce 2016 na Vánoce zpíval Nesem vám EET, a to na melodii koledy Nesem Vám noviny.

Tiskni se jen ke své ženě 

Kromě Xindla X napsal píseň o koronaviru také český písničkár Pokáč. Ve skladbě Jak na koronavirus lidem radí, jak se mají chovat, aby se nemoci zcela vyhnuli.

„Své ruce si myj, nejlíp několikrát denně. Netiskni se k cizím lidem, pouze ke své ženě. A poslední tip překvapí, ovšem je to tak. Neper se v obchodech o toaleťák,” zpívá v rýmech český písničkách.

Vtipy spíchnuté koronaviru na míru. Smát se můžete i u šicího stroje

Koktejl

Kromě toho v písni také radí, k čemu jsou roušky. „Roušky slouží těm, co už nakažení jsou. Hanba všem, co je s vidinou zisku skupujou. Nesahej si na obličej, když to není nutný. A neolizuj mastný tyče, páč je to nechutný,” hraje dál na kytaru Pokáč.

Na závěr také zpívá o tom, co bude, až koronavirus zmizí. „Vydrž chvíli nechodit na akce veřejný. Buď na pár dní zodpovědný, a ne lhostejný. Až tahle kauza skončí za měsíc či za týden, zbydou nám jen vzpomínky a špajz narvanej hajzlpapírem,” vtipkuje zpěvák.

Reklama

Výběr článků

Načítám