Hlavní obsah

Rakousko hlásí nižší počet nově nakažených

Opatření, která Rakousko zavedlo v boji proti šíření nákazy novým typem koronaviru, přináší první výsledky. Země hlásí nižší počet nově nakažených, píše agentura DPA. Počet potvrzených nových případů nákazy SARS-CoV-2 se mezi sobotou a nedělí zvýšil o 15 procent, číselně vyjádřeno o 430 případů na nynějších celkem 3244 nakažených, oznámil v neděli ministr zdravotnictví Rudolf Anschober.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Vylidněné náměstí u dómu sv. Štěpána ve Vídni

Článek

„Přijatá opatření začínají nést výsledky. Vývoj počtu nakažených však musí i nadále klesat. Nárůsty jsou stále příliš vysoké,“ řekl Anschober a dodal: „Jdeme správnou cestou, ale varuji, vyhráno nemáme. Opatření musí dodržovat každý, abychom křivku dále zplošťovali. To je jediný způsob, jak krizi společně překonat“.

Podle Anschobera je cílem dostat se o Velikonocích do jednociferného nárůstu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Rakousko kvůli epidemii na počátku března začalo s kontrolami svých hranic, postupně začalo uzavírat školy a univerzity a rovněž zakázalo konání veřejných akcí, včetně divadelních představení, koncertů či demonstrací.

Původně byla platnost velké části opatření stanovena do 3. dubna, v pátek ji ale Rakousko prodloužilo do velikonočního pondělí 13. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám