Hlavní obsah

O českých nudistech bez roušky píše i americký server CNN

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice je nošení roušek povinné a výjimku nemají ani nudisté. Píše o tom americký server CNN, jenž upozorňuje na případ z konce března, kdy musela policie domluvit opalujícím se naháčům, kteří neměli zakrytá ústa a nos.

Foto: repro CNN

O českých nudistech píše server CNN

Článek

Americký server CNN píše o případu, který se koncem března udál v Lázních Bohdaneč na Pardubicku. Policejní hlídka narazila na skupinku opalujících se nudistů, kteří neměli roušku. Obojí je přitom v rozporu s vládními nařízeními. Musela jim proto domluvit.

Policie domlouvala nudistům na Pardubicku, aby si vzali roušky

Koronavirus

CNN dále cituje policejní prohlášení, že občané mohou být ve vyhrazených oblastech bez oblečení, ale stejně si musejí zakrýt ústa a nesmějí se shromažďovat. Strážníci prý mají pochopení pro to, že spousta lidí nemá zahradu a chce si tak užít v přírodě čerstvý vzduch, musejí při tom ale dodržovat vládní opatření.

S rouškami se Češi zřejmě jen tak nerozloučí. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že by se mohly přestat nosit v červnu, v rámci některých událostí by však bylo jejich nošení doporučeno i nadále.

Vojtěch: Roušky bychom si mohli sundat už v červnu

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám