Hlavní obsah

Na koronavirus zemřel Mark Blum z Rodiny Sopránů i Krokodýla Dundee

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký divadelní, filmový a televizní herec Mark Blum zemřel na komplikace spojené s nemocí Covid-19. Bylo mu 69 let.

Herec Mark Blum zemřel na koronavirus

 
Článek

Mark Blum se začal prosazovat v televizi v osmdesátých letech, kdy běžely seriály jako St. Elsewhere, Miami Vice a Sweet Surrender.

Později se objevil ve velkém množství krimi seriálů, mimo jiné šlo o Právo a pořádek, Advokáti, Frasier a také dnes už kultovní dílo z HBO Rodina Sopránů.

V současnosti byl známý hlavně díky seriálu Boj o moc, který sleduje intriky v rodině miliardářů. Logan Roy a jeho čtyři děti řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Když se otec rozhodne odejít na odpočinek, jeho děti začnou řešit, co bude dál s firmou a rodinou.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V Hollywoodu Blum nedostával hlavní role, zahrál si třeba ve filmech Hledám Susan Zn. Zoufale, Rande naslepo, Krokodýl Dundee, Haló, tady Denisa a Zůstaň se mnou.

Kromě toho byl i divadelním hercem, působil léta na newyorské Broadwayi nebo v divadelní společnosti Playwrights Horizons.

Reklama

Výběr článků

Načítám