Hlavní obsah

Musíme být na jedné lodi. Babiš chce proti koronaviru ladit noty i s opozicí

– Praha
Novinky, ber

Premiér Andrej Babiš (ANO) svolal spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO) a jeho náměstkem Romanem Prymulou kvůli koronaviru schůzku se zástupci opozice. Podle Babiše je důležité, aby strany bojovaly proti rozšíření nákazy společně a staraly se o zdraví českých občanů. Opozice již v úterý pochválila vládu za opatření, kterými kabinet zakázal akce nad sto osob a uzavřel školy.

Foto: Novinky

Andrej Babiš

Článek

„Pozval jsem na 13:30 zástupce opozice ve Sněmovně, abychom je společně s panem ministrem zdravotnictví a náměstkem Prymulou informovali o situaci. Je důležité, abychom byli teď všichni společně na jedné lodi, bojovali proti tomu viru a starali se o zdraví našich občanů,“ uvedl v úterý na tiskové konferenci Babiš.

K jednání všech parlamentních stran vyzval i šéf ČSSD Jan Hamáček. „Měli bychom utlumit politické šarvátky a najít řešení, které vyvede Českou republiku z té situace. Měli bychom se sejít ve formátu předsedů politických stran,” navrhl.

Opozice chválí vládu a kvituje zákaz akcí nad 100 lidí. Sněmovna ale jedná dál

Koronavirus

Opozice již v úterý dopoledne pochválila vládu za přijetí nových opatření proti koronaviru. Od úterních 18 hodin zakázala vláda akce nad 100 osob a uzavřela základní, střední, vyšší odborné a vysoké školy.

„Od opozice by se dalo očekávat, že bude vládu kritizovat. Ale kritika zde není na místě. Je to krizová situace a měli bychom vystupovat jednotně. Vláda začala vystupovat jako tým, snaží se situaci zvládnout, vláda se snaží zabránit rozšíření nákazy a předejít tomu, aby to nebylo jako v Itálii,“ řekla poslankyně STAN Věra Kovářová.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí a uzavřela školy

Koronavirus

Vládní opatření podpořil i šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. „Pokládám to za sice opožděné, ale správné rozhodnutí, které podporuji,“ napsal na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám