Hlavní obsah

Letecké záběry Brennerského průsmyku: Brána do střední Evropy je poloprázdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Agentura AP ve středu zveřejnila letecké záběry Brennerského průsmyku, který po zákazu vstupu cestujících z Itálie na území Rakouska zeje prázdnotou. Vláda alpské země se pro bezprecedentním omezení volného pohybu v rámci schengenského prostoru pokusila zpomalit šíření epidemie nového koronaviru, jehož největší evropské ohnisko se nachází právě v Itálii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na poloprázdný Brennerský průsmykVideo: AP

 
Článek

Kabinet kancléře Sebastiana Kurze rozhodl, že cestující z Itálie do Rakouska budou vpuštěni jen po předložení prohlášení o bezinfekčnosti vydané zdravotníky. Další výjimku dostanou ti, kdo cestují dál do Německa, nebo ti, kdo jsou ochotni zdržet se 14 dní v karanténě.

Rozhodujeme jako na válečné frontě. Staří mají smůlu, popisuje lékař situaci v Itálii

Koronavirus

Nový koronavirus SARS-CoV-2, způsobující nemoc Covid-19, se do světa začal šířit na konci minulého roku z Číny. Od té doby se chorobou, která může při komplikacích vyvolat nebezpečný zápal plic, nakazilo na 120 tisíc lidí. V Česku je prozatím potvrzeno několik desítek případů. Smrtnost onemocnění se pohybuje v řádu jednotek procent.

Merkelová: Koronavirem se může nakazit 70 procent Němců

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám