Hlavní obsah

Koronavirus má 23 hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku je nyní novým koronavirem nakaženo 23 příslušníků hasičského sboru. V Praze má nákazu 20 profesionálních hasičů, dva v Karlovarském kraji a jeden v Jihomoravském kraji. V pondělí o tom informovali mluvčí hasičů.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Profesionálních hasičů je podle mluvčí ředitelství hasičského záchranného sboru Nicole Studené téměř 10 000. V celé republice bylo podle ní v neděli večer v karanténě 267 hasičů a také 11 občanských zaměstnanců. Těch má sbor víc než tisíc.

„V našich řadách máme aktuálně 20 hasičů pozitivních na koronavir. Sto hasičů je tak kvůli karanténě doma," sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Nakažení jsou ještě dva hasiči v Karlovarském kraji a jeden v Jihomoravském kraji.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Počet nakažených hasičů roste hlavně v Praze. Hasiči v hlavním městě hlásili minulý týden ve středu pět případů, v pátek už 13. Počet hasičů ve směně, kterou v obvyklém provozu slouží asi 180 lidí, snížili na zhruba 120. Dalších 60 hasičů je připraveno v záloze.

Vládní opatření proti šíření koronaviru včetně omezení volného pohybu lidí totiž snížila počty výjezdů. Pražský hasičský sbor má přes 850 příslušníků.

Hasič z Mariánských Lázní se nakazil, stanice jde do karantény

Koronavirus

Hasiči nyní vedle běžné činnosti pomáhají s distribucí zdravotnického materiálu. Z policejního skladu v Opočínku u Pardubic rozvážejí ochranné pomůcky do jednotlivých krajů i nemocnic. Jde o roušky, respirátory nebo ochranné obleky dopravené do Česka letecky z Číny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám