Hlavní obsah

Kalifornie je v karanténě. Koronavirem se nakazí 25 milionů lidí, říká guvernér

Novinky, mso
Sacramento

Kalifornie je jedním z nejvíce zasažených států koronavirem v USA. Její guvernér Gary Newsom vyhlásil karanténu a dodal, že v příštích osmi týdnech se nemocí Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, nakazí přibližně 25,5 milionu lidí, kteří v Kalifornii žijí, uvedl Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: I přes koronavirus mají obchody s marihuanou v San Francisku otevřenoVideo: AP

 
Článek

Tahle předpověď by značila, že se nakazí více než polovina obyvatel státu. V Kalifornii žije přibližně 40 milionů lidí. Guvernér vycházel z odhadu expertů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Newsom vyzval k dodržování karantény. „Jsme přesvědčeni, že nařízení budou lidé dodržovat, aby chránili sebe, své rodiny i širší komunitu,” řekl guvernér při odpoledním brífinku v hlavním městě Kalifornie Sacramentu.

Foto: Rich Pedroncelli, ČTK/AP

Kalifornský guvernér Gavin Newsom vyhlásil karanténu nejlidnatějšího státu USA

Lidé mají dovoleno zajít si nakoupit, popřípadě navštívit lékaře nebo lékárny. Newson neřekl, jak dlouho bude karanténa Kalifornie trvat. Naznačil ale, že by mohla být osmitýdenní.

Volání o pomoc

Guvernér také zaslal dopis prezidentu Donaldu Trumpovi, ve kterém ho žádá o okamžitou pomoc. Je totiž možné, že nápor pacientů stát nezvládne a mohlo by mu podle odhadů chybět zhruba 20 tisíc lůžek.

Trump požaduje schválení experimentálního léku, na kterém se podílel i Čech

Koronavirus

„S úctou vás žádám o nasazení nemocniční lodě USNS Mercy do losangeleských doků, čímž byste nám pomohl v poskytování zdravotní péče pacientům nakažených nemocí Covid-19,” stojí v žádosti.

V Kalifornii je nyní přes tisíc lidí, kteří se nakazili novým typem koronaviru a potvrzeno je 18 úmrtí. Celkově přibylo ve Spojených státech téměř 600 případů. Nakažených je 14 336 lidí a 217 z nich nemoci podlehlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám