Hlavní obsah

Islámský stát kvůli koronaviru zakázal džihádistům cesty do Evropy

Preventivní opatření kvůli šíření nového koronaviru v Evropě nepřijímají jen legitimní vlády suverénních států. Směrnici svým džihádistům vydala i teroristická organizace Islámský stát. V neděli o tom informoval server listu The Sunday Times.

Foto: Rodi Said, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Teroristé, kteří byli dosud nabádáni k útokům na civilisty v evropských městech, jsou nyní vyzýváni, aby se jim vyhnuli a nevystavovali se tak riziku nákazy virem SARS-CoV-2, jenž vyvolává nemoc Covid-19.

V italském městě zemřelo 146 lidí během týdne. Noviny musely přidat stránky pro smuteční oznámení

Koronavirus

„Držte se dál od země epidemie,“ vyzývá Islámský stát své stoupence v oběžníku al-Naba. Tím je patrně myšlen starý kontinent. To ale není všechno. Islámský stát má radu i pro džihádisty, kteří se v Evropě nezdržují a ani se do ní nechystají.

Španělsko má 2000 nově nakažených za jediný den

Koronavirus

V zájmu prevence nemoci Covid-19 jsou stoupenci islámského teroru vyzýváni, aby si „zakrývali ústa při zívání a kýchání“ a kryli svou tvář při kašlání. Se zakrýváním tváře už mají militanti Islámského státu bohaté zkušenosti, poznamenal The Sunday Times.

Celosvětově už se novým koronavirem nakazilo na 155 tisíc lidí a podlehlo mu jich 5 800. V Česku bylo prozatím potvrzeno 231 případů nákazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám