Hlavní obsah

Indický strážník přišel o ruku, když dohlížel na dodržování karantény

Novinky, mšv

Indickému policistovi Harjitu Singhovi museli lékaři přišít ruku poté, co o ni přišel ve službě. Když totiž u zeleninového trhu ve městě Patiala dohlížel na dodržování pravidel kvůli koronaviru, objevilo se na něm sedm bojovníků náboženské sekty a jeden z nich strážníkovi usekl končetinu mečem, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Před zeleninový trh vjelo vozidlo, prorazilo barikády a následně z něj vyskákalo několik mužů, kteří se hlásí k sikhismu, jednomu z nejmladších světových náboženství. Příslušníci sekty napadli Singha a jeho šest kolegů, přičemž jemu usekli ruku a další zranili.

Nakonec se příslušníky sekty podařilo obklíčit a zatknout. Zranění policisté byli okamžitě převezeni do nemocnice. Singh putoval na operační sál, kde se lékařům po sedmi hodinách pečlivé práce podařilo končetinu přišít k zápěstí.

„Policie útočníky obklíčila a následně je vzala do vazby,“ uvedl kapitán policie státu Paňdžáb.

V Indii platí kvůli koronaviru celostátní karanténa. Přesto počet případů v zemi roste, aktuálně jich je evidováno kolem deseti tisíc. Úmrtí ve spojitosti s nemocí Covid-19 je 339, píše server Daily Mail. Podle odborníků ale mohou být čísla mnohem vyšší kvůli nedostatečnému testování. V Indii se navíc nachází několik nejhustěji osídlených měst planety, kde se může situace velmi snadno vymknout kontrole.

V Indii našli výraznou mutaci koronaviru. Vyvíjená vakcína může být zbytečná, varují vědci

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám