Hlavní obsah

Gucci začne šít roušky a zdravotnické kombinézy

Novinky, lin

Vedení francouzské luxusní skupiny Kering se rozhodlo pomoci v boji proti šíření koronaviru. Kromě toho, že objednalo z Číny tři miliony masek pro francouzské zdravotníky, upravilo také pásové linky značky Gucci na výrobu roušek a zdravotnických kombinéz.

Foto: Profimedia.cz

Obchod značky v americkém Los Angeles.

Článek

Na módním poli se objevil další velký hráč, který chce pomoci zvrátit koronavirovou pandemii. Vedle skupiny LVMH, která sdružuje například módní značky Louis Vuitton, Loewe či Fendi, se do boje zapojil i francouzský konglomerát Kering, pod který spadají značky jako Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga či Bottega Veneta.

Podle Business of Fashion finální rozhodnutí padlo na základě slov italského premiéra Giuseppe Conteho, který v neděli 22. března prohlásil, že v Itálii budou uzavřeny všechny primárně nepodstatné továrny.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Vedení skupiny Kering se proto rozhodlo, že své továrny v Itálii využije pro výrobu roušek a zdravotnických kombinéz, přičemž plán je dostat do oběhu milion roušek a 55 000 kombinéz. Stejný plán platí i pro továrny značek Balenciaga a Yves Saint Laurent ve Francii.

Skupina Kering také objednala tři miliony chirurgických roušek z Číny pro francouzské zdravotnictví, které se potýká s jejich akutním nedostatkem v souvislosti s koronavirovou pandemií, a poskytla finanční dar soukromé francouzské neziskové organizaci na podporu výzkumu nemoci Covid-19.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám