Hlavní obsah

Delší intervaly i zrušené spoje. Uzavření škol ovlivní i brněnskou MHD

• Aktualizováno

S dopady vládních opatření kvůli šíření koronaviru se musí potýkat brněnský dopravní podnik. Pokud doma s dětmi kvůli uzavření škol zůstane větší množství řidičů a řidiček, budou jezdit spoje v delších intervalech, případně budou zrušeny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Brněnská MHD se obává nedostatku řidičů.

Článek

O případných opatřeních informovala brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) . Dopravní podnik již nyní eviduje desítky zaměstnanců, kteří zůstanou s dětmi doma.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí a uzavřela školy

Koronavirus

Vzhledem k tomu, že situace je zatím čerstvá, není ještě jasné, jak může úbytek zaměstnanců postihnout provoz.

Pokud však zůstane doma mnoho řidičů, je možné, že některé linky budou jezdit v delších intervalech nebo vůbec, řekla primátorka.

DPP sází na ozon 

Před možnými komplikacemi v pražské MHD varoval i pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě). „Může dojít i k nedostatku řidičů. Doporučujeme tak sledovat aktuální polohu autobusových spojů, které máme online,“ prohlásil Scheinherr. Praha podle něj kvůli zavřeným školám také dočasně zruší školní autobusové linky a omezí linky na letiště.

Pražský dopravní podnik také pokračuje v dezinfekci tramvají ozonem, k níž přistoupil v souvislosti s chřipkovou epidemií. Zároveň zahájil tuto proceduru v autobusech.

„S ozonizací autobusů jsme začali o víkendu v garážích na Kačerově a v úterý v Řepích, kde se prioritně zaměříme na autobusy, které jezdí na linkách na/z Letiště Václava Havla Praha. Další garáže budeme postupně přidávat. V této chvíli jsme schopni denně ošetřit ozonem zhruba 40 autobusů v závislosti na provozních požadavcích,“ uvedl generální ředitel DPP Petr Witowski.

Pražské tramvaje vydezinfikují kvůli chřipce ozonem

Domácí

Dopravce by rád ozonem dezinfikoval i soupravy metra a jedná proto s dodavatelskou firmou, která úklid provádí.

Pro představu: dezinfekce jednoho autobusu trvá půl hodiny a dalších 30 minut trvá větrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám