Hlavní obsah

Část Velké čínské zdi se znovu otevřela návštěvníkům. Vstup jen v rouškách

Novinky, mšv

Malý úsek Velké čínské zdi se v úterý znovu otevřel turistům. Jedná se o nejnavštěvovanější část památky v Pa-ta-lingu. Podle serveru CNN jde o znamení, že se život v zemi po epidemii koronaviru pomalu navrací k normálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po téměř dvou měsících se otevírá Velká čínská zeď Video: Newsflare, AP

 
Článek

Úřady v roce 2019 ustanovily, že nejoblíbenější úsek Velké čínské zdi bude moci navštívit maximálně 65 tisíc lidí denně. Při úterním znovuotevření pak sdělily, že aktuálně povolí vstup jen 30 procentům obvyklého počtu, přičemž zájemci si musejí lístek pořídit v předstihu například na oficiálních stránkách památky.

A ještě před vstupem se bude lidem měřit teplota. Kromě toho je nadále nutné nosit roušku a držet si od ostatních odstup alespoň jeden metr. Zcela zdarma bude umožněn vstup zdravotnickému personálu a armádním příslušníkům, jinak se na ně ovšem vztahují stejná pravidla jako na ostatní.

Všechny další úseky Velké čínské zdi zůstanou podle úřadů i nadále nepřístupné, stejně tak lanovky nebo muzeum v Pa-ta-lingu. Zavřeno zůstává i množství dalších památek a atrakcí v zemi, například Zakázané město v Pekingu nebo Disneyland v Šanghaji.

Nelžete o nových případech, varoval čínský premiér místní úřady

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám