Hlavní obsah

Brno obcházejí podvodníci, kteří vybírají peníze pro nemocnici kvůli koronaviru

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnskou Fakultní nemocnici u sv. Anny, která byla vládou vybrána jako druhé specializované zdravotnické zařízení v zemi k léčení nemocných s koronavirem, zneužívají zatím neznámí podvodníci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Máme informace, že v Brně obcházejí lidi s pokladničkou a tvrzením, že vybírají peníze na boj s koronavirem právě v naší nemocnici. O žádné takové 'spolupráci' nevíme a rozhodně bychom ani nikdy nic podobného nechtěli,“ varovala ve středu před podvodníky mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Měl být v karanténě, ale povaloval se v Brně na ulici. Hrozí mu vězení

Koronavirus

„Ozývají se nám lidé, že chtějí pomoci finančně, a s těmi se domlouváme na dalších postupech, které máme pro tyto případy přesně stanoveny. Podomní výběr do kasiček rozhodně žádnou pomocí pro nás není,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté se případem zabývají a po podvodnících pátrají. Kvůli vyhlášenému stavu nouze pachatelům hrozí až osmileté vězení. Podle policistů se dá předpokládat, že podobných případů bude přibývat.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám