Hlavní obsah

Břeclavská nemocnice kvůli nakaženým lékařům zrušila operace a zavírá ARO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclavská nemocnice zastavila po dohodě s krajskou hygienickou stanicí veškeré operace a příjem pacientů na anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO). Právě na něm pracovali dva lékaři, u nichž se potvrdila nákaza koronavirem. Oznámil to v pondělí ředitel nemocnice Petr Baťka.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nemocnice v Břeclavi

Článek

„S okamžitou platností je od včerejšího večera zastaven příjem nových pacientů a zastaveny všechny operace kromě císařských řezů,” řekl Baťka.

Po dobu karantény zaměstnanců oddělení ARO bude fungovat pouze tým první pomoci složený z lékaře a dvou nelékařských pracovníků. Nemocnice zároveň čeká na výsledky kontrolních testů u stávajících pacientů, zejména u těch, kteří jsou připojeni k plicní ventilaci.

Nakažený koronavirem je i první policista

Koronavirus

Pokud testy potvrdí, že pacienti nakaženi nejsou, budou převezeni do jiných nemocnic. „Zatím ověřujeme možnosti, kam je přesunout,” uvedl Baťka.

Nemocnice má od víkendu k dispozici negativní výsledky 35 zaměstnanců oddělení, v pondělí večer by měly být hotové testy dalších 55 zaměstnanců. Kromě lékaře ze Slovenska, u kterého byla nákaza potvrzena v sobotu, měl pozitivní test i další lékař.

Počet nemocných koronavirem v Jihomoravském kraji se v pondělí dopoledne zvýšil na 21 případů. Pozitivní testy mělo 12 mužů a 9 žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám