Hlavní obsah

Bavorsko je v sevření koronavirové nákazy, omezí vycházení obyvatel

– Mnichov

Situace se šířením nákazy koronaviru Sars-CoV-2 se dramaticky zhoršuje v Bavorsku. V této německé spolkové zemi se nakazilo dalších 825 lidí, což je nárůst o 36 procent. Celkem bavorské ministerstvo zdravotnictví registruje 3107 potvrzených případů SARS-CoV-2 a 15 obětí nákazy, píše server týdeníku Focus.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Bavorský premiér Markus Söder

Článek

Bavorský premiér Markus Söder (CSU) proto oznámil, že od půlnoci na sobotu budou zavedeny další rozsáhlé zákazy a výrazně se omezí volný pohyb obyvatel. V sobotu budou muset zavřít také restaurace a pivní zahrady. Zakázané budou návštěvy v nemocnicích nebo domovech důchodců. Omezení by měla platit následující dva týdny.

Německá televize velebí virus: vymýtí staré, planeta zezelená

Koronavirus

Lidé v Bavorsku budou moci chodit do práce, k lékaři, na nutný nákup nebo na zdravotní procházky. Lidé budou moci jít na procházku nebo si zasportovat, ale musí být sami nebo jen v rámci rodiny. Pohyb ve větších skupinách bude zakázán. Na dodržování opatření bude dohlížet policie. „Každý, kdo tato nařízení poruší, musí očekávat vysoké pokuty,“ dodal.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Jsou to opatření, o nichž se nám ani nezdálo, ale jsou nezbytná. Jde o ochranu nás všech. Je to velká zkouška pro Bavorsko,“ prohlásil Söder. Premiér vyzval občany, aby zůstávali doma. „Pro rozumné se toho tolik nemění. Máme ale jasný soubor pravidel pro ty, kteří se nechovají v této situaci přiměřeně,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám