Hlavní obsah

Žena ve Stockholmu držela téměř 30 let syna v izolaci

Novinky, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Téměř 30 let držela žena svého syna v naprosté izolaci od okolí. Neuvěřitelný příběh se odehrával ve švédském Stockholmu v bytě jednoho obyčejného vícepodlažního domu, píše server deníku Aftonbladet. Dnes 40letého muže našla v příšerném zdravotním stavu úplnou náhodou příbuzná jeho matky.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Matka muže, 70letá seniorka, se dostala do nemocnice. Když se to dozvěděla její příbuzná, šla k ní do bytu, aby ho zkontrolovala a přinesla jí nějaké věci. Tam na ni čekal šok. „Bylo to jako v hororu,“ řekla. Byt vypadal spíše jako skládka. V rohu místnosti na holé podlaze našla velmi podvyživeného muže s vypadanými zuby a tělem pokrytým hnisajícími boláky. Muže záchranka odvezla do nemocnice, kde se musel okamžitě podrobit operaci.

Byt byl tak špinavý a zavalený věcmi, že se záchranáři k muži dostávali jen malými průchody. Muž ležel na holé zemi, žádnou postel neměl.

V Rusku osvobodili uneseného sedmiletého chlapce z rukou pedofila

Evropa

Deník Aftonbladet s odkazem na několik zdrojů napsal, že žena byla „přehnaně ochranitelská vůči svému synovi“. Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že chlapec přestal chodit do školy, když mu bylo 12 let. Od té doby ho matka držela v totální izolaci.

Příbuzná, která zbědovaného muže objevila, uvedla, že měla podezření, že se v rodině děje něco špatného. Tvrdí, že na to upozorňovala, ale podle jejích slov jí nikdo neposlouchal a nebral její obavy vážně.

Mluvčí stockholmské policie Towe Hägg potvrdil, že policie případ vyšetřuje, ale podrobnosti odmítl sdělit.

Reklama

Výběr článků

Načítám