Hlavní obsah

V Rusku osvobodili uneseného sedmiletého chlapce z rukou pedofila

Novinky, Alex Švamberk
Moskva

Příslušníci speciálních policejních sil osvobodili ve čtvrtek v Rusku sedmiletého chlapce, který byl unesen na konci září. Museli prořezat speciální zesílené dveře domu ve vesnici Makaricha. Zadržen byl i 26letý únosce, který je podezřelý z pedofilie, uvedla v sobotu stanice BBC. Ruské ministerstvo vnitra zveřejnilo v pátek video ze zásahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana sedmiletého chlapceVideo: Ministerstvo vnitra Ruské federace

 
Článek

Chlapec zmizel 28. září z vesnice Gorki ve Vladimirské oblasti cestou ze školního autobusu domů. Do pátrání se zapojilo na 3000 lidí. O pomoc byl požádán i Interpol a policie z několika zemí pomohla najít místo, kde se chlapec nacházel. Pak mohly zasáhnout ruské speciální síly ministerstva vnitra.

„Dnes je mladý chlapec zpátky tam, kam patří - u své rodiny - díky odhodlaným příslušníkům - specialistům a rychlé akce úřadů na celém světě,“ uvedl Interpol, který dodal, že ho těší šťastný konec případu, protože „mnoho dětí stále čeká na záchranu“.

Chlapce se podařilo najít, když po zapojení Interpolu specialisté v USA narazili na dark webu na uživatele, který měl souvislost s únosem. Tam se objevila informace o muži, který u sebe zadržuje malého chlapce, ta se pak ukázala jako pravdivá.

Při zásahu řekl únosce policistům, že chlapec je v bezpečí a hraje si s počítačem ve sklepě. Otec uneseného řekl agentuře TASS, že dítě prozkoumali zdravotníci a „dařilo se mu dobře“. „Je zdravý a nezhubl,“ uvedl otec.

Návratu chlapce do rodiny pomáhají psychologové.

Podle vyšetřovatelů muž čin plánoval. Letos v létě si koupil auto a dům na okraji vesnice, který měl sklep. Muž, který se ve vesnici příliš neukazoval, pak pátral po vhodné oběti. Když uviděl samotného chlapce, popadl ho a strčil do auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám