Hlavní obsah

Vladimír Mečiar se vrací do politiky

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (77) se po několika letech strávených v ústraní vrací do politiky. Jak uvedl v tiskové zprávě, do politiky se vrací v barvách hnutí Slovenská liga.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar

Článek

Mečiar v tiskové zprávě označil období vzniku samostatné Slovenské republiky v roce 1993 za období vlastenectví, současná doba se podle expremiéra vyznačuje především hanobením státu. „Není mi to lhostejné, proto jsem se rozhodl vstoupit do politiky s hnutím Slovenská liga. Učiníme vše proto, abychom zabránili rozvratu společnosti a vrátili do jejího života důstojnost,“ uvedl Mečiar.

Deník Sme v této souvislosti upozornil, že hnutí Slovenská liga je přejmenovaná strana Nový parlament, za níž stál neúspěšný prezidentský kandidát z roku 2014 Jozef Behýl. „V polovině října se přejmenovala strana na Slovenskou ligu a jedním ze členů vedení se stal bývalý Mečiarův spolupracovník z Lidové strany HZDS Tibor Cabaj. Ten připustil, že Mečiar bude možná kandidovat za tuto stranu v parlamentních volbách v únoru 2020,” uvedl list.

Mečiar naposledy kandidoval v čele Lidové strany – Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS) v roce 2012, tehdy získal pouze 0,93 procenta hlasů. Poté se stáhl z veřejného života. Trojnásobný slovenský premiér bydlí v luxusní vile Elektra v Trenčianskych Teplicích a hodně času tráví na svém ranči u obce Dolná Poruba.

Slovenský expremiér Mečiar za své amnestie stíhán nebude

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám