Hlavní obsah

Vánoční masakr v Německu: Muž zastřelil dvě děti a pak sebe

Glinde

Krvavý masakr zažilo během druhého vánočního svátku severoněmecké město Glinde, které se nachází nedaleko Hamburku. Muž tam měl zastřelit své dvě děti a manželku těžce zranit, píše server 24hamburg.de

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V neděli kolem 22.00 se tichou a vánočně vyzdobenou ulicí Kleiner Glinder Berg rozlehlo několik výstřelů. V té chvíli byla v domě, kde se střílelo, rodina se dvěma dětmi. Sousedé okamžitě volali policii a během několika minut dorazily k domu speciální jednotky vyzbrojené samopaly a ochrannými štíty.

V Bavorsku narazil kamion do cisteren americké armády

Evropa

Poté, co se policisté dostali do domu, byli šokováni krveprolitím, které tam na ně čekalo, píše server. Střílel muž, otec rodiny. Bez známek života tam našli dvě děti, jednomu bylo kolem osmi let, věk druhého není znám. Žena utrpěla velmi vážná zranění a byla převezena do hamburské nemocnice St. Georg Hospital. Muž po masakru nakonec obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

„Žena ještě komunikovala, ale k průběhu činu samotného nedokázala poskytnout žádné informace,” řekl mluvčí státního zastupitelství v Lübecku. Žena se ptala na své děti, nyní leží v umělém kómatu, ale je mimo ohrožení života.

Motiv tragédie je zatím neznámý, ale podle informací serveru 24hamburg.de policie a záchranáři na dané adrese mnohokrát zasahovali kvůli domácímu násilí, jehož terčem byla žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám