Hlavní obsah

Tunisan byl v kamiónu, potvrdilo Německo. Objevilo se video s atentátníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Hledaný Tunisan Anis Amri je pachatelem pondělního atentátu v Berlíně, který si vyžádal 12 obětí. V kabině řidiče náklaďáku, který vjel do davu lidí na vánočním trhu, se nalezly jeho otisky, Amri vůz řídil. Ve čtvrtek to potvrdily německé úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video s Anisem Amrim se objevilo na sociálních sítíchVideo: Reuters

 
Článek

„Jsou tu další důkazy, že tento podezřelý je s vysokou pravděpodobností pachatelem trestného činu. V kabině řidiče byly nalezeny jeho otisky a máme i další důkazy,“ řekl už odpoledne ministr vnitra Thomas de Maizière. Dosud se pouze předpokládalo, že by mohlo jít o pachatele.

Za důležitější ministr považuje skutečnost, že pátrání přináší výsledky a je provázané na národní i mezinárodní úrovni.

Foto: Reuters

Anis Amri

De Maizière vyjádřil naději, že podezřelý bude brzy dopaden.

Ministr o dalších důkazech nehovořil, informace o otiscích se objevila už dříve. V kabině nákladního automobilu byl nalezen i Tunisanův doklad, byla však možnost, že šlo o nastraženou falešnou stopu.

Zásah  v Heilbronnu

Policie v Heilbronnu prohledala zájezdový autobus u tamního hlavního nádraží. Údajně je razie spojena s pátráním po Amrim, uvedl list  Heilbronner Stimme. Na místě jsou policisté s automaty, kteří brání lidem, aby se přiblížili.

Zásah ale žádný výsledek nepřinesl. V autobusu z Lucemburku do Bosny Amri nebyl. Informace o tom, že by v něm řidič Amriho převážel, byla nepodložená, uvedl list.

Reklama

Výběr článků

Načítám