Hlavní obsah

Německá policie podniká razii v berlínské ubytovně pro migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Zvláštní jednotky německé policie od úterního rána provádějí razii v hangáru nepoužívaného letiště Tempelhof, který slouží jako ubytovna pro migranty. Muž, jenž v pondělí spáchal teroristický útok na berlínském vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz, tam byl podle německých médií přihlášený.

Článek

Podle serveru listu Berliner Morgenpost je na místě nasazeno na 200 policistů, kteří ubytovnu prohledávají.

Informace o tom, zda němečtí strážci zákona někoho zatkli, zatím nejsou k dispozici. Vyšetřovatelé nebo žalobci, kteří by měli k případu nějaké konkrétnější informace, nebyli podle agentury Reuters v úterý ráno k zastižení.

V hangárech Tempelhofu jižně od centra německé metropole bylo na vrcholu uprchlické krize provizorně ubytováno několik tisíc běženců. Jejich počet od té doby výrazně klesl a Tempelhof měl být pro uprchlíky do konce letošního roku uzavřen, připomněla ČTK.

Podle informací deníku Die Welt útočil v pondělí okolo 20. hodiny Pákistánec, který najel s ukradeným polským kamiónem do davu lidí na vánočním trhu na berlínském náměstí Breitscheidplatz. Zabil dvanáct lidí, dalších osmačtyřicet jich zranil. Stav části z nich je vážný.

Policie ani politici zprvu nechtěli hovořit o teroristickém útoku. V úterý ráno už ale policie připustila, že se pravděpodobně o akt terorismu jednalo. Pachatel byl podle informací německých médií migrant a v zemi pobýval od letošního února. S policií už měl problémy kvůli drobné kriminalitě. Nyní jej policie vyslýchá. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám