Hlavní obsah

Ruští vojáci trpí ztrátami a odmítají bojovat, tvrdí Ukrajinci

Kyjev

Ruští vojáci jsou demoralizovaní. Trpí ztrátami a odmítají bojovat, tvrdí ukrajinský generální štáb ve čtvrtečním shrnutí situace na bojišti.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruští vojáci (ilustrační foto)

Článek

„Vojáci nepřítele jsou demoralizováni. Výplaty za účast v bojích, slibované velením ruských okupačních sil, se neprovádí,“ píše se ve zprávě generálního štábu. Zpráva tvrdí, že jednotky v bojích s ukrajinskou armádou zaznamenávají značné ztráty.

Mnozí ruští vojáci proto dezertují. „Jsou zaznamenány případy dezerce některých jednotek okupačních sil,“ tvrdí generální štáb bez jakýchkoliv podrobností. Tyto informace nelze ověřit z nezávislých zdrojů.

Video od Charkova ukazuje, proč Rusové ztrácejí tolik tanků

Válka na Ukrajině

Generální štáb potvrdil, že se ruské síly zesílily boje ve směru Doněck, kde ruská armáda zintenzívnila letecké, dělostřelecké a minometné útoky.

U města Slavjansk se ruské jednotky snaží zlepšit taktickou situaci, informoval ukrajinský generální štáb. Boje se podle něj odehrávaly u obce Velyka Komyšuvacha, ale ruským jednotkám se podle velení ukrajinské armády nepodařilo postoupit. Naopak v některých oblastech utrpěly významné ztráty a byly nuceny stáhnout se na dříve okupované pozice, tvrdí ukrajinský štáb.

Zranění Ukrajinci i Rusové, vojáci i děti. Zdravotnice vynesla z Mariupolu unikátní záběry

Evropa

Neúspěšné byly i pokusy ruské armády zaútočit u Severodoněcku a Bachmutu.

Foto: Novinky

 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám