Hlavní obsah

Ruský útok může přijít kdykoliv, varoval vojáky úřadující ukrajinský prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Cvičící ukrajinské jednotky navštívil a úřadující prezident Oleksandr Turčynov. Předstoupil před ně v maskáčích. Upozornil je, že za krize armáda nesmí opomenout žádnou příležitost k posílení své bojeschopnosti. Ruský útok podle něj může přijít kdykoli.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Oleksander Turčynov na cvičení ukrajinské armády v Hončarivském.

Článek

Na ruské straně společné hranic cvičí v Rostovské, Belgorodské a Kurské oblast i na 10 000 ruských vojáků logistické přesuny, výzvědnou činnost i zajištění obsazeného území. Závěr bude patřit ostrým střelbám. Turčynov vojákům řekl, že ruské jednotky jsou připraveny zaútočit západním směrem „každou minutu”.[celá zpráva]

Foto: Gleb Garanich, Reuters

„Na tomto cvičišti nejde o vojenskou přehlídku, ale o skutečné manévry s tankovými svazky, motostřelci a letectvem cvičícími v úzké součinnosti,” řekl nastoupeným vojskům na polygonu Hončarivske ležícím asi 150 kilometrů severně od Kyjeva.

„Usilujeme o posílení našich ozbrojených sil a nově vytvořené národní gardy. Jsem si jist, že celý národ nám v tom pomůže,” konstatoval Turčynov. Ukrajinské vedení přiznalo, že k boji je připraveno jen 6000 mužů. Kyjev proto začal organizovat národní gardu, která má chránit správní objekty a ukrajinské jaderné elektrárny a dbát na dodržování veřejného pořádku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cvičení ukrajinské armádyVideo: Reuters

Podle ukrajinského ministerstva vnitra probíhají vojenské manévry na řadě míst v Ukrajině. V Charkovské oblasti při ruských hranicích je podle agentury Unian v plném proudu taktické cvičení na úrovni motostřeleckých, dělostřeleckých a tankových praporů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám