Hlavní obsah

O očkování třetí dávkou je v Británii obrovský zájem. Vakcinační centra nestíhají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

O posilující dávky vakcíny proti koronaviru je ve Spojeném království enormní zájem. Britské úřady v pondělí rozšířily možnost zažádat si o posilující injekci na všechny občany starší 18 let a panují obavy, že vakcinační střediska nebudou stíhat. Upozornil na to deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Plynulost provozu přišel přímo do jednoho z očkovacích center na severu Londýna osobně zkontrolovat britský premiér Boris Johnson.

Článek

Potíže s rezervováním měli už zájemci starší 40 let, kteří mohli o třetí dávku žádat do konce minulého týdne.

Řada z nich se musela do webové aplikace přihlašovat opakovaně a následně jim v mnoha případech byl přidělen termín vakcinace v očkovacím středisku desítky kilometrů od bydliště.

V pondělí, kdy se okruh lidí, kteří mají na třetí posilující dávku nárok, rozrostl na 40 milionů lidí, systém přestává nápor zájemců zvládat.

Čekací lhůta po registraci překročila měsíc a někteří Britové si stěžují, že termín vyjednali až po hodinách strávených telefonováním.

Vakcína, nebo vyhazov. Zdravotníci v Anglii budou muset být očkovaní

Koronavirus

Jen v Anglii je týdně naočkováno 2,1 milionu lidí. I při udržení tohoto tempa to ovšem znamená, že se všechny dospělé podaří doočkovat nejdříve v polovině února příštího roku.

A to je podle britské vlády pozdě. I vzhledem k obavám z nové varianty koronaviru omikron chtějí ostrované zrychlit očkování na 500 tisíc aplikovaných dávek denně.

Britská vláda navíc uvažuje o tom, že by za plně očkovaného považovala jen člověka s třemi aplikovanými dávkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám