Hlavní obsah

Násilník ve Francii zastřelil tři četníky, zapálil svůj dům a dal se na útěk. Nalezli ho mrtvého

– Paříž

Násilník ve střední Francii v noci na středu zabil tři četníky a jednoho vážně zranil, informovala s odvoláním na prokuraturu agentura AFP. Četníci zasahovali na samotě u obce Saint-Just v departementu Puy-de-Dôme kvůli ohlášení domácího násilí. Pachatel byl nalezen mrtev, oznámil bez dalších podrobností francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin.

Foto: Profimedia.cz

Francouzští četníci, ilustrační foto

Článek

Krátce po půlnoci se policisté vydali k domu, kde se ukryla ohrožovaná žena. Osmačtyřicetiletý muž jednoho z nich zastřelil a druhého zranil. Následně svůj dům zapálil a znovu vystřelil na příslušníky bezpečnostních složek, přičemž zemřeli další dva lidé.

Žena je podle informací agentury Reuters v pořádku; před svým partnerem utekla na střechu domu, odkud se ji podařilo dostat do bezpečí, a nyní poskytuje výpověď, která by měla osvětlit, co přesně se v domě odehrálo. Na místě zasahovali hasiči, kteří dostali pod kontrolu požár domu.

Koronavirus má u hospitalizovaných třikrát vyšší smrtnost než chřipka, ukázala studie z Francie

Evropa

Na místě je podle zdroje blízkého vyšetřování nejméně sedm příslušníků elitních vojenských jednotek specializovaných na terorismus GIGN, které spadají pod četnictvo. „Jsme obezřetní kvůli nebezpečnosti tohoto jedince,” uvedl zdroj.

Pachatel, po němž četnictvo v ranních hodinách pátralo a nalezlo ho nakonec mrtvého, je podle AFP bezpečnostním složkám známý pro dřívější problémy související s péčí o dítě.

S výjimkou terorististických činů je násilí spáchané s pomocí střelných zbraní proti příslušníkům bezpečnostních sil ve Francii relativně vzácné. V květnu střílel zuřící muž z pušky na četníky v Saint-Christoly-Médoc v departementu Gironde a jednoho z nich lehce zranil.

Reklama

Výběr článků

Načítám