Hlavní obsah

Migranti z Calais prchají do Británie

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dva tisíce migrantů, kteří se usadili v severofrancouzském Calais a Dunkerku, se snaží na poslední chvíli dostat přes kanál La Manche do Británie a vyhnout se tak přesunu do některého z uprchlických táborů ve francouzském vnitrozemí.

Foto: Profimedia.cz

Migranti ve francouzském Calais

Článek

Plánované převozy mají být dobrovolné, ale mnozí migranti nedůvěřují francouzské policii a obávají se, že budou k přesunu nuceni. Raději prý utečou na britské ostrovy, což se jim nejčastěji daří na lodi nebo v kamionech.

Podmínky v migrantských táborech v Calais a Dunkerku se v posledních dnech citelně zhoršily, i když odtud zatím nebyly hlášeny žádné případy infekce koronavirem. Chybějí v nich potraviny, voda i hygienické zázemí poté, co nevládní organizace musely kvůli epidemii své aktivity utlumit.

Francie evakuovala nakažené koronavirem zvláštním rychlovlakem TGV

Koronavirus

Ve Francii mezitím pokračuje strmý růst nakažených i obětí. V zemi už zemřely přes tři tisíce lidí. Za 24 hodin obětí přibylo 418, což je největší denní nárůst od začátku epidemie.

Kvůli přeplněnosti nemocnic jsou desítky vážně nemocných transportovány mj. vrtulníky a rychlovlaky TGV do sousedního Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám