Hlavní obsah

Ficovi ukradli 50 tisíc eur a zlaté mince, ale on to nenahlásil, zaznělo na tajné nahrávce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie pořídila záznamy ze setkání expremiéra Roberta Fica na myslivecké chatě u Nitry a předseda Směru si tam mimo jiné postěžoval, že mu z kanceláře ukradli 50 tisíc eur (1,3 milionu korun) a zlaté mince. Policii to neoznámil, aby nemusel vysvětlovat, proč měl tolik peněz v kanceláři.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský expremiér Robert Fico

Článek

„Komu to budu hlásit? Co by to pomohlo? Komu budu vysvětlovat, že jsem měl 50 tisíc v kanceláři?“ říká Fico podle Denníku N na nahrávce. V chatě se Fico setkal s podnikatelem Miroslavem Bödörem a s dalšími lidmi. Předseda opoziční strany Směr-sociální demokracie jim říká, že peníze a zlaté mince zmizely z jeho stranické kanceláře. „Peníze ukradli. Za 14 minut to bylo asi. Kladu si otázku, zda to nebyla krycí krádež a zda nehledali něco jiného,“ říká Fico na nahrávce.

Na Slovensku se objevila tajná nahrávka s Robertem Ficem

Evropa

Když se ho Bödör ptá, jak mohli vykrást jeho kancelář v centrále Směru, Fico vysvětluje, že kameru před vchodem má odpojenou, aby nenahrávala, kdo za ním chodí. „Podle mě šli po nějakých papírech. Ale vzali mi peníze a zlaté mince,“ říká expremiér, který měl být v době krádeže na dovolené v Řecku.

Ironicky se k těmto informacím postavila europoslankyně za vládní stranu Svoboda a Solidarita (SaS) Lucia Ďuriš Nicholsonová, když se rozhodla podat trestní oznámení na generální prokuraturu. „Nemám ráda, když se ubližuje slabým, zranitelným a bezúhonným. Pevně věřím, že Robert Fico nalezne spravedlnost a že se mu všechno vrátí. I s úroky,“ dodala ironicky europoslankyně.

Slovenská policie měla za Fica lustrovat opoziční politiky

Evropa

Trestní oznámení ve věci zmíněné krádeže podal rovněž poslanec SaS Ondrej Dostál. „Ať si už myslíme o Robertu Ficovi cokoli, ani on by neměl být beztrestně okraden,“ uvedl poslanec slovenského parlamentu. Zároveň podává trestní oznámení, zda v souvislosti s krádeží nebyl spáchán trestný čin neoznámení trestného činu.

Ministr financí a bývalý slovenský premiér Igor Matovič (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) řekl, že pokud Ficovi 50 tisíc eur a zlaté mince nechybějí, tak to dokazuje, že je zkorumpovaný zloděj. „Každému voliči Roberta Fica by těch 50 tisíc chybělo, protože je poctivě vydělal. Ale Robert Fico je zkorumpovaný zloděj, takže je jasné, že mu to nechybělo, protože to byly určitě ukradené peníze,“ nechal se slyšet Matovič.

Reklama

Výběr článků

Načítám