Hlavní obsah

Demonstranti v Aténách se pokusili dostat do budovy ministerstva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Policie v Aténách se v noci ze čtvrtka na pátek potýkala s demonstranty, odmítajícími škrty v rozpočtu. Když se pokusili proniknout do budovy ministerstva financí, nasadila proti nim slzný plyn.

Foto: /John Kolesidis , Reuters

Střety policie a demonstrantů před řeckým ministerstvem financí.

Článek

"Asi pět set lidí demonstrovalo a někteří se pokusili prorazit policejní kordon střežící ministerstvo,“ uvedly policejní zdroje podle agentury AFP. „Došlo k menším srážkám s demonstranty, bylo vypáleno několik granátů se slzným plynem," řekl policejní mluvčí. "Většina demonstrantů se rozešla, nikdo nebyl zadržen," dodal.

Foto: Yiorgos Karahalis , Reuters

Policista se brání demonstrantovi před řeckým ministerstvem financí.

Další demonstrace se konala před ministerstvem pro veřejné služby. I tam zasáhla policie, která podle korespondenta BBC vypálila na učitele pepřový sprej a učitelé ustoupili.

V noci také propukly protesty před budovou parlamentu.

Demonstranti nesli transparenty odsuzující Mezinárodní měnový fond (MMF). Ten podle nich klade Řecku příliš tvrdé podmínky pro poskytnutí pomoci v nynější dluhové krizi. Odbory přitom už souhlasily se snížením platů, aby Řecko půjčku od MMF dostalo. [celá zpráva]

Foto: Yiorgos Karahalis , Reuters

Policisté vytlačují demonstranty před řeckým ministerstvem financí.

Reklama

Výběr článků

Načítám