Hlavní obsah

Byla to sabotáž, tvrdí Rusko o explozi muničního skladu na Krymu

Moskva

Explozi muničního skladu na severu okupovaného ukrajinského poloostrova Krym způsobila sabotáž, uvedla s odkazem na ruské ministerstvo obrany agentura TASS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuchy v elektrické rozvodně a muničním skladu na KrymuVideo: Reuters

 
Článek

„Ráno 16. srpna, výsledkem sabotáže, bylo zničeno vojenské skladiště poblíž města Džankoj,“ uvedlo v prohlášení ruské ministerstvo obrany.

Výbuch muničního skladu způsobil škody na civilních zařízeních včetně elektrického vedení, elektráren, železničních tratí a obytných budov. „Nejsou žádné oběti. Provádějí se nezbytná opatření k odstranění následků sabotáže,“ dodalo ministerstvo.

Na Krymu vybuchl sklad munice

Válka na Ukrajině

Dříve ministerstvo oznámilo, že zhruba v 6.15 moskevského času vypukl požár v oblasti vesnice Majskoje na Krymu. Následkem požáru došlo k výbuchu uskladněné munice.

Foto: Telegram/crimeainform

Záběry exploze v severokrymském městě Džankoj

Hlášeni byli také dva zranění. Ministr zdravotnictví samozvané autonomní republiky Krym Konstantin Skorupskij řekl, že jeden ze zraněných byl operován a jeho stav je „středně těžký“, protože mu nohu zasáhl šrapnel. Druhý člověk byl po ambulantní péči propuštěn domů.

Rusko dělá po útoku na Krym mrtvého brouka, ukázalo by totiž slabost své obrany

Evropa

Už minulý týden otřásl výbuch ruskou leteckou základnou Saky na Krymu. Podle Moskvy tam explodovala letecká munice. Kyjev odmítl, že by na základnu zaútočil. Podle satelitních snímků, které zveřejnila společnost Planet Labs, výbuch poškodil letadla i letištní infrastrukturu.

Reklama

Výběr článků

Načítám