Hlavní obsah

Na Krymu vybuchl sklad munice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Severem okupovaného ukrajinského poloostrova Krym v úterý ráno otřásly výbuchy, informovaly ruské tiskové agentury. Podle agentury TASS vybuchl bývalý statek, který armáda používala jako muniční sklad.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Krymu vybuchl sklad munice

 
Článek

Agentury RIA Novosti s odvoláním na místní úřady informovala o explozi, která způsobila požár transformační stanice ve městě Džankoj.

„Ano, kolem šesté hodiny ranní vybuchla munice,“ potvrdil agentuře RIA Novosti předseda obecní rady nedaleké vesnice Majskoje Nikolaj Karpec. Evakuovány byly zhruba dvě tisícovky obyvatel. Někteří lidé odjeli svými auty, pro další budou přistaveny autobusy.

Krymský poradce pro informační politiku Oleg Krjučkov dodal, že už začalo vyšetřování, které má zjistit, co bylo příčinou exploze. „Na místě jsou všechny republikové služby. Počkejme na oficiální informace, které budeme vědět v blízké budoucnosti,“ napsal na Telegramu.

Satelitní snímky ruské základny na Krymu ukazují rozsáhlé škody

Evropa

Explozi na Krymu potvrdilo také ruské ministerstvo obrany s tím, že nedošlo k žádným vážným zraněním a že hasiči začínají požár likvidovat. Premiér autonomní republiky Krym Sergej Aksjonov uvedl, že na místě jsou slyšet další exploze. Potvrdil dvě zraněné osoby, jejich život ale ohrožen není.

S 38 tisíci obyvateli patří Džankoj k větším městům na severu Krymu. Dodávky proudu ve městě požár trafostanice podle agentury TASS neovlivnil.

Foto: Telegram/crimeainform

Záběry exploze v severokrymském městě Džankoj

Minulý týden otřásl výbuch ruskou leteckou základnou Saky na Krymu. Podle Moskvy tam explodovala letecká munice. Kyjev odmítl, že by na základnu zaútočil. Podle satelitních snímků, které zveřejnila společnost Planet Labs, výbuch poškodil letadla i letištní infrastrukturu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám