Hlavní obsah

Buď odejdou sami, nebo je vyhostíme, rozhodlo německé město o rodině podezřelého ze znásilnění

Bulharská rodina, jejíž 14letý syn je ve vazbě kvůli podezření ze znásilnění v Mülheimu v Severním Porýní-Vestfálsku, by měla opustit Německo a vrátit se zpět do vlasti, uvedlo vedení města Mülheim an der Ruhr. Pokud rodina dobrovolný odchod odmítne, bude deportována. Město už podle svého mluvčího zahájilo právní kroky vedoucí k vyhoštění, které se vztahují na občany Evropské unie.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na město Mülheim an der Ruhr.

Článek

Na začátku července byla na okraji města ve vilové čtvrti znásilněna 18letá dívka pěticí chlapců ve věku 12 a 14 let původem z Bulharska. Dívku nejprve surově zmlátili a potom brutálně znásilnili. Vše si natáčeli na video. Vyšetřovatelé hovoří o „orgiích násilí“, které jdou nad rámec představitelného. Ve vazbě skončil čtrnáctiletý Georgi S., kterého vyšetřovatelé považují za hlavního strůjce útoku.

Dívka, kterou znásilnila pětice školáků, byla mentálně zaostalá, píše německý tisk

Evropa

Soudce uvalil na chlapce vazbu kvůli tomu, že se už dříve dopustil dvou sexuálních útoků. Za ně ovšem nemohl být trestán vzhledem k tomu, že tehdy mu ještě nebylo 14 let. V Německu je hranice trestní odpovědnosti posunuta na 14 let.

Čtrnáctiletý chlapec v poutech, viněný z brutálního znásilnění v Německu, u soudu jen plakal

Evropa

O vyhoštění rodiny se začalo mluvit vzápětí poté, co policie případ rozklíčovala. Město okamžitě přezkoumalo sociální situaci tří rodin, z nichž pochází všech pět podezřelých. Podle platných zákonů by měly rodiny do pěti let po svém příchodu do Německa žít z vlastních příjmů.

Otec hlavního podezřelého po celou dobu od příchodu do Německa nepracoval a rodina žije ze sociálních dávek. Muž sice předložil smlouvu, měl začít pracovat ve stravovacím zařízení, ale do zaměstnání nikdy nenastoupil.

Hromadné znásilnění dětmi vyvolalo v Německu diskusi o dalším snížení trestní odpovědnosti

Evropa

Rodina má lhůtu na dobrovolný odchod do konce října. Poté budou všichni její členové vyhoštěni. Podle prvních informací Německo před týdnem opustila plnoletá dcera s dítětem.

Ostatní členové rodiny jsou stále hlášeni v Mülheimu.

Rodiny dalších dvou podezřelých mohou zůstat, protože prokázaly, že žijí z vlastních příjmů.

Reklama

Výběr článků

Načítám