Hlavní obsah

Biden se po jednání s Putinem obořil na reportérku, pak se omlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Americký prezident Joe Biden ve středu při odchodu z tiskové konference k výsledkům jednání se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem v Ženevě na okamžik ztratil klid a obořil se na reportérku televize CNN. Nelíbil se mu její dotaz a vyhrkl, že novinářka zřejmě není na svém místě. Později se omluvil. Upozornila na to agentura Reuters.

Americký prezident Biden se utrhl na novinářkuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Jak to, že jste si tak jistý, že (prezident Putin) změní své chování,“ vykřikla po skončení tiskové konference na již odcházejícího Bidena reportérka CNN Kaitlan Collinsová.

„Nejsem si jistý, že změní své chování. Odkud to k čertu... Co jste celou dobu dělala? Kdy jsem řekl, že jsem si jistý? Řekl jsem, že jejich chování změní to, když na ně bude zbytek světa reagovat, a to oslabí jejich postavení. Nejsem si jistý ničím, jen konstatuju fakta,“ reagoval sice stále s úsměvem, ale viditelně rozladěný Biden.

Jsme Američané, musíme mluvit o lidských právech, vysvětloval Biden Putinovi

Evropa

Collinsová, která je hlavní korespondentkou CNN z Bílého domu, se ale nenechala zastavit a položila další otázku. „Ale jeho chování se nezměnilo a na té tiskové konferenci po několikahodinovém jednání s vámi popřel, že by se podílel na kybernetických útocích. Bagatelizoval porušování lidských práv. Dokonce odmítl vyslovit jméno Alexeje Navalného. Jak to tedy může být považováno za konstruktivní setkání, jak se o něm prezident Putin vyjádřil?“ vedla si Collinsová dál svou.

Putin a Biden jednali 3,5 hodiny: Velvyslanci se vrátí na svá místa

Evropa

„Pokud tomu nerozumíte, pak nemáte na svém postu co dělat,“ odsekl nasupeně Biden a odešel ze záběrů kamer i z tiskové konference.

Ještě před odletem ze Ženevy se na letištní ploše novinářce na dálku omluvil. „Dlužím poslední tazatelce omluvu, neměl jsem při poslední odpovědi, kterou jsem pronášel, dělat takového chytráka. Každopádně vám děkuju, že jste tady, někteří z vás celý týden,“ řekl šéf Bílého domu na adresu novinářů.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden. Zvítězil při třetím pokusu

Volby USA

Reklama

Výběr článků

Načítám