Hlavní obsah

Geniální, úžasné, komentoval Trump Putinův krok na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Svůj pohled na spor o východ Ukrajiny nabídl v úterý také Donald Trump. Bývalý americký prezident uvedl, že je přesvědčen, že by k eskalaci konfliktu nikdy nedošlo, kdyby v Oválné pracovně seděl on. Počínání ruského prezidenta Vladimira Putina označil za „geniální“.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump

Článek

Bývalá hlava státu se k vojenské operaci na východě Ukrajiny vyjádřila v konzervativním diskusním pořadu The Clay Travis & Buck Sexton Show. Jeden z moderátorů se Trumpa zeptal, kde se stala chyba a co měl jeho nástupce Joe Biden udělat jinak.

„To, co se nepovedlo, byly ty zmanipulované volby a to, že tam (v Oválné pracovně) sedí kandidát, který by tam sedět neměl, a že nemá ponětí o tom, co dělá,“ odvětil Trump, který nadále opakuje nepodložená tvrzení o volebních podvodech v prezidentských volbách 2020.

Biden oznámil sankce proti Rusku

Amerika

„Včera jsem přišel, podívám se na televizi a říkám: ‚Tohle je geniální‘. Putin vyhlašuje velkou část Ukrajiny za nezávislou. To je úžasné,“ dodal bývalý prezident.

Putinovo vojsko se mu líbí

Podle Trumpa bylo „chytré“, jakým způsobem Putin uznal Doněckou a Luhanskou republiku za nezávislé oblasti. „A on tam přijede a bude dělat mírotvůrce. Tak silné mírové síly bychom potřebovali na naší jižní hranici. To jsou ty nejsilnější mírové síly, které jsem kdy viděl,“ pokračoval Trump.

KOMENTÁŘ: Rusku nelze nechávat volný prostor – Alex Švamberk

Komentáře

Ruského prezidenta, k němuž nikdy neskrýval profesní obdiv, následně označil americkým slangovým výrazem „savvy“, což označuje člověka, který se opravdu vyzná.

Podle Trumpa by k eskalaci konfliktu nikdy nedošlo, kdyby Spojené státy vedla jeho administrativa. „Tohle by nebylo myslitelné, kdybych byl v úřadu já. Nikdy by se tohle nestalo,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám