Hlavní obsah

UFO a Oblast 51: Skrývá záhadná zóna tajemství původu mimozemšťanů?

Novinky, Lubomír Popovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nachází se v poušti ve státě Nevada asi 200 kilometrů severozápadně od Las Vegas a příznivci konspiračních teorií se domnívají, že právě tady jsou uloženy ostatky mimozemšťana, kterého v USA pitvali. Oblast 51 neboli Area 51 je místem, které se těší pozornosti milovníků záhad a UFO už několik dekád.

Foto: Profimedia.cz

Skrývá Oblast 51 výzkumy UFO a mimozemšťanů? Význam známé vojenské základny je obestřen konspiračními teoriemi.

Článek

Oblast 51: Střežená zóna pro výzkum UFO a mimozemšťanů

„Použití smrtící síly povoleno!“ Právě těmito nápisy je ohraničena Oblast 51 v Nevadské poušti. Oficiálně jde o výzkumné centrum leteckých sil v oblasti vyschlého jezera Groom.

Oficiálně jde o základnu letectva. Vojáci zde prý pracují na vývoji špionážních letadel a dalších strojů využitelných v boji – proto byla vždy vyjádření k Oblasti 51 opatrná a oficiálně toto místo až do roku 1994 vůbec neexistovalo, což dalo ovšem vzniknout mnoha konspiračním teoriím.

Americká vláda zveřejnila dokument o UFO, 18 setkání je podezřelých

Koktejl

K nejznámějším patří ty, které vycházejí z údajného ztroskotání mimozemského plavidla právě v této oblasti. Podle některých záhadologů tady americká vláda ukrývá létající talíř, či dokonce těla mrtvých vesmířanů, s dalšími se tady schází.

Jiné teorie zase tvrdí, že jde o místo, kde Američané v roce 1969 nafilmovali přistání na Měsíci. Objevily se i dohady, že tu armáda pracuje na stavbě stroje času.

Na základně se navíc stalo i pár neobvyklých věcí, jako například havárie testovacího letounu v roce 1979. Podle tajného zdroje ze základny (ukázalo se, že jde o Roberta Lazara, který v Oblasti 51 krátce pracoval) se nehoda udála kvůli tomu, že základnu ovládli mimozemšťané. Lazar zde však v době incidentu nebyl a vše měl jen z doslechu.

CIA odtajnila stovky nejtajnějších dokumentů o UFO

Koktejl

Bob Lazar a jeho svědectví

Robert „Bob“ Lazar, který na základně pracoval od prosince 1988 po dobu pěti měsíců, v květnu roku 1989 vystoupil v televizi. Kvůli své bezpečnosti byl natáčen v šeru s pozměněným hlasem a jménem Denis.

Uvedl, že americká vláda prováděla výzkumy na devíti kosmických strojích, které nemohly být sestrojeny na Zemi. Popsal údajné přísně tajné podzemní centrum S4, které se mělo nacházet poblíž jezera Papoose, a kosmické lodě uvnitř.

Kanada zveřejnila databázi záznamů o UFO

Koktejl

Nehodu, která se stala v roce 1979, si vysvětluje tak, že mimozemšťané zabili vědce a členy obrany ze základny. Lazar podle svého vyjádření pracoval ve skupině 22 inženýrů, kteří pracovali na pohonu kosmických lodí. Americká vláda všechny informace popřela, ale později se ukázalo, že Robert Lazar na základně skutečně pracoval.

Bob Lazar o své práci s mimozemskou technologií podrobně hovoří také v dokumentárním pořadu, který vznikl v roce 2018 v produkci společnosti Netflix.

Americké aerolinky rekrutují posádku na lety do přísně utajované Oblasti 51

Cestování

Mezi novější svědectví pak patří například to z července 1996. Muž jménem Victor tehdy v pořadu rádia Coast to Coast AM prohlásil, že vlastní videonahrávku výslechu mimozemšťana, kterou zkopíroval a propašoval z Oblasti 51.

Na nahrávce je vidět hlava mimozemšťana v tmavém pokoji, který (nejspíš telepaticky) komunikuje s armádními osobami a vědci. Záznam je dostupný v dokumentu nazvaném Area 51: The Alien Interview.

„Útok“ na Oblast 51

Sociální sítě jsou plné akcí a událostí, které se nikdy neuskuteční a jsou myšleny jen jako recese: mají za úkol pouze pobavit. Že se ale některé vtípky mohou zvrtnout, o tom už ví své Matty Roberts, kterého kvůli oznámení jedné takové fiktivní události vyslýchala i FBI.

Vtrhneme do Oblasti 51, všechny nás zastavit nemůžou – tak zněl název události, ke které se připojilo přes dva miliony lidí (další milion zaškrtl možná). I když bylo jasné, že jde o žert, o facebookovou událost se muselo zajímat i americké letectvo.

Ač byla očekávání veliká, účast na akci byla žalostná. Hledači UFO přesto neodjížděli zklamaní. Náladu jim vylepšila jedna z největších hvězd taneční scény 90. let Paul Oakenfold.

Roswellský incident a pitva mimozemšťana

Stanton Terry Friedman (1934–2019) je dalším, komu se povedlo upoutat zájem konspirátorů: tento jaderný fyzik a ufolog zkoumal v 70. letech tzv. roswellský incident. O co šlo? V červenci 1947 měl nedaleko Roswellu v Novém Mexiku spadnout mimozemský létající talíř, oficiální informace ale hovořily o pádu meteorologického balonu.

Objekt i s mimozemšťanem se údajně dostal do Oblasti 51, kde proběhl výzkum objektu a pitva mimozemšťana. Friedmanovi se podařilo získat výpověď majora, který zde byl právě tehdy zaměstnán.

Zaznamenali jsme jevy, které je těžké vysvětlit, tvrdí o UFO bývalý šéf tajných služeb USA

Koktejl

Major Jesse Antoine Marcel, který s vojáky zajišťoval trosky, tvrdil, že se našly jen malé fragmenty, přesto se rozšířily spekulace, že byl nalezen i celý disk a mimozemská těla.

Trosky byly dopraveny na vojenskou základnu v Roswellu a na příkaz plukovníka Blancharda převezeny na leteckou základnu Wright-Patterson. Majoru Marcelovi vojenští nadřízení další zkoumání trosek neumožnili.

Jinou havárii viděl údajně svědek G. L. Barnett u městečka Socorro v Novém Mexiku, kde byl nalezen úplný létající disk s mrtvými cizími těly. Podle jedné z domněnek letící objekt vybuchl nad farmou u Roswellu, kde z něj odpadly části, ale letěl dál až do Socorra, kde definitivně spadl. Roswellský případ byl podle této verze vymyšlený oficiálními kruhy k odvedení pozornosti od události v Socorru.

Ufologové zveřejnili nové fotky slavného mimozemšťana z Roswellu

Koktejl

Oblast 52

Testovací zařízení Dugway Proving Ground, které zřídila armáda USA už v roce 1941, bývá označováno termínem „Oblast 52“. Jde o území o rozloze 3200 km2 ležící v Utahu asi 140 km jihozápadně od Salt Lake City.

Kromě zápalných látek a biologických či chemických zbraní se zde testovala také radarová technika a účinnost leteckých pum, poloha v pouštní krajině ze tří stran uzavřená vysokými horami tak nebyla zvolena náhodou.

Podle televizní stanice 8 News Now z Las Vegas zde byl v minulosti jadernou náloží vyhlouben pod testovacím polygonem Pauite Mesa obří podzemní prostor, který pojme 25 000 vojáků.

Stanice se odvolávala na svědectví řidiče těžké techniky, kterému cesta na dno umělé jeskyně trvala údajně 4 hodiny. S Las Vegas vzdáleném zhruba 600 km je prý sice Oblast 52 propojena vysokorychlostní podzemní dráhou, o důvěryhodnosti těchto informací lze ale nejspíš pochybovat.

Mimozemšťané jsou tady, ale lidstvo není připraveno, tvrdí exšéf izraelského vesmírného úřadu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám