Hlavní obsah

Americké aerolinky rekrutují posádku na lety do přísně utajované Oblasti 51

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O takzvané Oblasti 51 na jihu americké Nevady kolují různé řeči. Americká vláda zde údajně schovává létající talíře, zkoumá mimozemský život nebo cestování v čase. Kde je skutečně pravda, mohou odhalit ti, kteří v rámci výběrového řízení dostanou práci v letadle, které z Las Vegas do Oblasti 51 létá. Armádní aerolinky přezdívané Janet totiž hledají novou posádku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stevard či letuška na takovém letu budou mít možná větší zodpovědnost než obvykle. Všechny informace totiž podléhají vysokému stupni utajení, tudíž musí nový personál přísahat, že nic z toho, co uvidí a uslyší, nevyzradí.

Samotná pracovní náplň se ovšem nemá nikterak lišit od té, která je vyžadována při klasických letech — palubní personál má zkrátka obsluhovat cestující, kteří z Las Vegas do Oblasti 51 nebo opačně poletí.

Potenciální zaměstnanci musejí samozřejmě splňovat standardní požadavky na pozici. Ty čítají například diplom z americké střední školy, ale také zkušenosti v oboru. Tudíž není tato lukrativní a bezesporu zajímavá pozice k dispozici pro úplné nováčky.

Letadlo vládních Janet Airlines

Na druhou stranu, ti zkušení, kteří výběrovým řízením projdou, budou mít nejvyšší stupeň bezpečnostní prověrky „přísně tajné“, tudíž budou mít podle serveru Business Insider přístup k nejcitlivějším informacím o národní bezpečnosti.

Zřejmě o nic extrémně šokujícího ovšem nepůjde. Server Daily Mail uvádí, že Nick Pope, který svého času prošetřoval UFO pro britské Ministerstvo obrany, tvrdí, že Oblast 51 je místem, kde se vyrábějí a testují nejvyspělejší vojenské technologie, ale silně pochybuje, že mají cokoli do činění s mimozemským původem. Milovníky konspiračních technologií ale tato nudná verze zřejmě neuspokojí. Přeci jen zvěsti o výzkumech létajících talířů zní mnohem poutavěji.

Reklama

Výběr článků

Načítám