Hlavní obsah

Trump si nepadl do noty s Mayovou a s Merkelovou

Právo, Novinky, roš, mso

Šéf Bílého domu Donald Trump se označuje za velkého vyjednavače, ale má slabinu. Obtížně nachází správnou notu při jednání s političkami v čele jiných zemí. S tímto postřehem se britské televizi Sky svěřil jeho někdejší bezpečnostní poradce John Bolton.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump s britskou premiérku Theresu Mayovou

Článek

„Trump mimořádně těžko rozlišuje mezi osobním vztahem s činitelem jiné země a zásadními vztahy USA s druhou zemí,“ řekl Bolton, kterého prezident loni pro neshody vyhodil, a on v nové knize poodhalil Trumpovo chaotické počínání v zahraniční politice.

Babiš byl autorem nejhloupějšího komentáře o zvyšování výdajů na obranu, píše Trumpův exporadce

Amerika

„Mayová je političkou, která říká, co má. A není toho málo,“ jmenoval Bolton jako příklad bývalou britskou premiérku. Podle něj jde o osobní styl, „který se ani zdaleka neblíží Trumpovu“. Zmínil i německou kancléřku Angelu Merkelovou, která si s Trumpem také nepadla do noty. „Nejsou to podstatné neshody, ale otázky osobností,“ míní Bolton.

„Nemám pro to žádný důkaz, ale podle mě má Trump problémy s političkami zastávající vysoké posty,” dodal prezidentův exporadce. Bolton také připustil, že častokrát narážel na problém sexistického přístupu Donalda Trumpa, nicméně doplnil, že prezident má „špatné vztahy i s mnoha politiky”.

Bývalý Trumpův poradce Bolton může vydat paměti, rozhodl soud

Amerika

Bolton minulý týden v úterý vydal knihu The Room Where It Happened: A White House Memoir (Místnost, kde se to stalo: Memoáry z Bílého domu). Kniha Trumpa líčí v nelichotivém světle a Bílý dům se publikaci snažil soudně zastavit, ale neuspěl. Bolton v knize například tvrdí, že Trump spojoval veškerá svá zahraničněpolitická rozhodnutí se snahou o znovuzvolení, které je pro něj důležitější než prosperita Spojených států.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám