Hlavní obsah

Tropická bouře Claudette pustošila pobřeží Mexického zálivu v USA

New Orleans

Tropická bouře Claudette přinesla prudké lijáky na americké pobřeží Mexického zálivu. V Louisianě, Mississippi a v Alabamě panuje nebezpečí bleskových záplav i tornád, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tropická bouře Claudette udeřila na pobřeží Mexického zálvivu v USAVideo: AP

 
Článek

Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) oznámilo, že Claudette se zformovala natolik, že může být označena za bouři. Stalo se tak poté, co se v noci na sobotu její centrum přesunulo nad pevninu jihozápadně od New Orleansu.

Od té doby bouře postupuje směrem na severovýchod, v nárazech dosahuje rychlosti 72 kilometrů za hodinu. Meteorologové upozorňují, že místy může napršet až 38 centimetrů. Intenzita bouře by se podle predikcí měla snížit na tropickou níži a v pondělí by její zbytky měly dorazit do Severní Karolíny. Hned následující den by ale měla opět zesílit na bouři.

Varování před tornády bylo vydáno pro oblast od pobřeží státu Mississippi po západní Floridu.

V celé oblasti bylo hlášeno na 13 000 přerušení dodávek elektrického proudu. První škody hlásí úřady v Alabamě na ostrově Dauphin, kde bylo poškozeno rybářské molo. Louisianské město Slidell hlásilo zaplavené ulice a zhruba 50 aut, voda už ale opadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám