Hlavní obsah

Deset obětí střelby v Německu, pachatel je po smrti

Hanau
Aktualizováno

Nejméně deset lidí zemřelo ve středu večer při střelbě ve městě Hanau nedaleko německého Frankfurtu nad Mohanem. Policejní mluvčí řekl, že strážci zákona našli muže podezřelého ze spáchání střelby ve čtvrtek brzy ráno mrtvého u něj doma. Podle listu Bild byl v bytě nalezen i dopis, kde se ke střelbám přiznal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Devět obětí střelby v Německu, pachatel je po smrti Video: Reuters

 
Článek

Podle policie se nejprve střílelo ve středu kolem desáté hodiny večer ve čtvrti Heumarkt. Hesenský rozhlas uvedl, že terčem útoku se stal bar v centru města, kam lidé chodí kouřit vodní dýmky. O život tam přišli tři lidé a nejméně jedna osoba utrpěla těžká zranění. Z místa činu odjelo auto tmavé barvy, informovala policie.

Další útok se stal asi o dva a půl kilometru dál ve čtvrti Kesselstadt, zřejmě opět v podniku, kde se kouří vodní dýmky, i když podle některých informací šlo o kiosek s kávou. Tam střelbu nepřežilo pět lidí.

Podle státního zastupitelství utrpělo těžká zranění celkem pět lidí.

Další mrtvé tělo v bytě podezřelého

Podle agentury DPA se nakonec počet obětí vyšplhal na deset. Zemřel jeden z těžce zraněných a v bytě podezřelého se kromě jeho těla našla ještě jedna mrtvola. Našli ji tam členové speciální jednotky, není ale jasné, o koho jde.

Foto: DPA, ČTK

Střelba v německém Hanau

Policisté muže vypátrali na základě informací od svědků týkajících se auta, které využil při útěku. Násilím vnikli do jeho bytu, kde našli jeho tělo i dalšího mrtvého.

Deník Bild na svých internetových stránkách s odvoláním na vyšetřovatele napsal, že údajný pachatel je zřejmě Němec. Vlastnil lovecký lístek. Policisté v jeho autě našli náboje, zásobníky a pouzdro na zbraně. Oficiální informace o jeho identitě, ani o jeho obětech ale zatím úřady nezveřejnily.

Bild také napsal, že ve střelcově byl nalezen dopis, v němž se muž ke střelbě přiznal.

Na místě střelby i v ulicích města bylo v noci mnoho policistů, kteří pátrali po pachatelovi, přiletěl také vrtulník. Některé ulice ve městě byly uzavřené.

Policie široké okolí míst, kde se útoky staly, uzavřela. Na místo přijely i posily ze sousedního Bavorska.

„Byl to strašný večer, ... smutné vzpomínky nám na něj zůstanou ještě dlouho,” řekl starosta Hanau Claus Kaminsky.

Hanau leží asi 20 kilometrů na východ od Frankfurtu nad Mohanem a má okolo 100 000 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám