Hlavní obsah

Partnerce britského premiéra nedali vízum do Spojených států

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přítelkyně nového britského premiéra Borise Johnsona Carrie Symondsová nedostala vízum do Spojených států, kam se v nejbližších dnech chystala kvůli práci. Napsal to bulvární list The Daily Mail. Zákaz podle něj zřejmě souvisí s loňskou cestou Symondsové do východoafrického Somalilandu.

Foto: Pool, Reuters

Partnerka britského premiéra Carrie Symondsová.

Článek

V samozvané Republice Somaliland, která se v roce 1991 odtrhla od sousedního Somálska, se Symondsová setkala s tamním prezidentem a jednala s ním o právech žen a znečištění moře.

Spojené království patří mezi několik málo zemí, které mají se Somalilandem diplomatické styky, Spojené státy ale nikoli. Při automatickém vyhodnocování žádostí o americké vízum systém vyřazuje mj. žadatele, kteří v posledních letech navštívili státy, v nichž mají významný vliv islamisté. Symondsová tak bude zřejmě muset na ambasádu USA v Londýně osobně.

Do USA měla jednatřicetiletá Symondsová odjet v souvislosti se svou prací pro neziskovou organizaci Oceana, která se zabývá ochranou moří a sídlo má v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám