Hlavní obsah

Boris? Pro Američany obdoba Trumpa i „idiot“

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnohé Američany je Boris Johnson britskou obdobou Donalda Trumpa. Někteří však na něj mají ostřejší názory. Přesvědčila se o tom zpravodajka listu The Independent, která v New Yorku zjišťovala mínění lidí o novém šéfovi britské vlády.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Nový britský ministerský předseda Boris Johnson před sídlem premiérů Downing Street 10 v Londýně.

Článek

„Myslím, že je to idiot. Zdá se, že se daleko více zabývá sebou samým, svou značkou a svou imagí než zemí, kterou má nyní údajně zastupovat,“ usoudil Aaron Davis z Newportu ve státě Rhode Island.

Ani on ale neunikl srovnání Johnsona s Trumpem. Britský premiér prý předvádí podobnou „klaunskou show, jakou mají v USA“.

Ethan Minsker byl podobně negativní. „Je totéž co Trump, čili je to lidský odpad. Má strašné vlasy, je to idiot a je nástrojem Rusů,“ tvrdil o Johnsonovi. Rusko se podle něj snaží rozvrátit vše a zasévá semena sváru po celém světě, „takže každý politik, který to dnes pochopí, využívá tuto populistickou věc k získání moci“.

Jen jediná dotázaná, přívrženkyně brexitu Cassie Edwardsová, byla schopna říci o Johnsonovi i něco pozitivního. Je prý jako Trump, ale možná „není tak špatný“.

Reklama

Související články

Johnson se stal britským premiérem

Ve Velké Británii se ve středu ujal funkce ministerského předsedy Boris Johnson. Odpoledne přijel do Buckinghamského paláce ke královně Alžbětě II. Ještě...

Výběr článků

Načítám