Hlavní obsah

V Itálii zavřou všechny obchody kromě těch s potravinami

Aktualizováno

Po celé Itálii se zavřou všechny obchody vyjma těch s potravinami a lékáren, dále bary i kadeřnictví, oznámil to podle agentury Reuters premiér Giuseppe Conte.

Foto: Claudio Furlan/LaPresse, ČTK/AP

Obchod v Codognu v Lombardii

Článek

„Zůstanou zavřené všechny obchody kromě těch s nezbytně potřebným zbožím, jako jsou léky a potraviny. (...) Továrny zůstanou otevřené, ale s přísnými bezpečnostními opatřeními, stejně tak nepostradatelné služby, jako jsou banky. Doprava bude zajištěná," citoval Conteho deník The Guardian.

Kromě toho musí po dosavadních omezeních úplně přerušit provoz bary, restaurace, kadeřnictví i salony krásy. Trafiky a novinové stánky naopak mohou zůstat v provozu, píše italský list La Repubblica. „U výrobních aktivit bude mít podporu co největší míra flexibilní práce,” doplnil italský premiér.

Italská vláda od úterý kvůli koronaviru SARS-CoV-2 zavedla od úterka pro celou zemi karanténu. „Je čas jít ještě o krok dále,“ uvedl Conte.

Itálie v karanténě: Lidé vzali obchody útokem, nakupují jako za války

Koronavirus

Nová mimořádná opatření budou platit nejméně do 25. března. „Teprve za čtrnáct dní budeme moci pozorovat výsledky tohoto velkého úsilí,” řekl Conte.

Počet úmrtí z řad nakažených novým koronavirem se v Itálii od úterka do středy zvýšil o 196 na 827, informovala civilní obrana. Nakazilo se přes 12 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám