Hlavní obsah

Hvězdu kultovního seriálu Sex ve městě obviňují ženy ze znásilnění

Hvězda kultovního seriálu Sex ve městě, herec Chris Noth alias pan Božský má na krku obvinění ze sexuálního napadení. Ze znásilnění obviňují 67letého muže dvě ženy. Útoky se měly stát v letech 2004 a 2015, píše časopis The Hollywood Reporter.

Foto: Caitlin Ochs, Reuters

Herec Chris Noth.

Článek

Časopis uvedl, že obě údajné oběti se přihlásily nezávisle na sobě. Jedna z nich, která vystupuje pod jménem Zoe (40), uvedla, že hercův comeback v roli pana Božského v ní „něco spustil“.

„Dlouhé roky jsem to potlačovala,“ prohlásila, ale nyní se rozhodla „zveřejnit, kdo je Chris Noth“.

Zoe přišla do Los Angeles v roce 2004, tehdy jí bylo 22 let a pracovala pro společnost, která se starala o celebrity, jako je Chris Noth. „Prošel kolem mého stolu, flirtoval se mnou,“ popisuje Zoe.

Podle jejích slov se mu podařilo získat na ni telefonní číslo a nechal jí zprávu. Úspěšný herec, kterému bylo v té době 49 let, ji měl pozvat do svého bytu ve West Hollywoodu. Zoe tam přišla se svou kamarádkou. Všichni tři prý šli do vířivky.

Noth měl údajně s dívkami živě konverzovat a pak šel do bytu vyřídit nějaký telefonát. Zpět se vrátil s knihou, kterou dal Zoe, aby si ji prohlédla.

Když mu ji vracela, herec ji údajně políbil. Mladá žena tím byla polichocena, pak prý ale začal být dotěrný, zavedl ji do postele, svlékl jí spodní díl bikin a údajně ji znásilnil.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Chris Noth s manželkou Tarou Wilsonovou.

„Bylo to velmi bolestivé a já křičela a opakovala ,ne‘,“ tvrdí Zoe. On ale pokračoval.

„Když jsem ho požádal, aby použil alespoň kondom, vysmál se mi,“ řekla. Tvrdí, že o útoku řekla svému šéfovi a své (dnes již zesnulé) matce a poté vyhledala terapeutickou pomoc. Později už o záležitosti s hercem neřekla ani slovo.

Druhá žena vystupuje v listu pod jménem Lily. V roce 2015 jí bylo 25 let a pracovala v nočním klubu No. 8 v New Yorku.

Chris Noth, v té době mu bylo 60 let, měl s mladou servírkou flirtovat a chtěl s ní jít do Il Cantinori, restaurace, která byla také kulisou pro seriál Sex ve městě.

Lily byla tehdy velkou fanynkou seriálu. „Myslela jsem si: ,To je neuvěřitelné, pan Božský mě zve na večeři,‘.“

V baru restaurace si dali víno. „Hodně se mě ptal na mou práci a kariéru,“ popsala žena, která dnes pracuje jako novinářka.

Po uzavření restaurace odešli do jeho bytu a popíjeli whisky a herec chtěl sex. „Plakala jsem, když se to stalo,“ vykládala Lily. „Cítila jsem se hrozně. Sex byl dost násilný,“ dodala.

Kauza Cimický: Advokátce se ozvalo už třicet žen

Domácí

Později jí na mobilu nechal vzkaz: „Měl jsem se skvěle a opravdu bych ocenil, kdybys nemluvila se svými přáteli. Kdybychom to mohli nechat mezi námi.“

Přestože byl ženatý, měl údajně zájem se s ní scházet, ona to ale prý usekla a už se nikdy nesetkali.

Herec veškerá obvinění kategoricky popírá. „Obvinění od lidí, které jsem potkal před lety, dokonce i před desítkami let, jsou kategoricky mylná,“ tvrdí herec v prohlášení.

Schůzky byly „přátelské“. Pro něj „ne“ znamená ne. Tuto hranici podle svých slov nikdy nepřekročil a ženy nikdy neznásilňoval.

Obvinění vznesená týden po filmové premiéře pokračování Sexu ve městě ho prý šokovala.

Policie v Los Angeles nyní nařčení žen vyšetřuje. Kauza však má už pro Chrise Notha první důsledky. Kampaň fitness společnosti Peloton, ve které Noth vystupuje, byla stažena ze všech sociálních sítí.

Reklama

Výběr článků

Načítám