Hlavní obsah

Štěkající Hillary. Trump změnil taktiku a útočí na Clintonovou

Washington

Donald Trump po dalších nominačních vítězstvích včetně klíčového vítězství na Floridě mění taktiku. V cestě k nominaci za republikány už mu stojí jen konzervativní evangelikál Ted Cruz, a tak začal útočit přímo na favoritku demokratů Hillary Clintonovou. V předvolebním videu zveřejněném na Instagramu ji vylíčil jako slabou a udělal z ní psíka, který štěká, ale nekouše.

Donald Trump si v předvolebním videu utahuje z Hillary Clintonové

 
Článek

„Chceme tohle za prezidentku?“ je titulek videa zaměřeného na Clintonovou. Nejprve ukazuje ruského prezidenta Vladimira Putina, jak zápasí v judu, a následně džihádistu z Islámského státu, jak s pistolí hrozí do kamery.

„Demokraté mají dokonalou odpověď, jak čelit našim nejtvrdším protivníkům,“ ohlásí další popisek a objeví se záběr na Hillary Clintonovou, jak štěká do mikrofonu. Následný střih opět ukáže ruského prezidenta Putina. Tentokrát se směje.

Clintonové štěkání nebylo upravené. Tvůrci Trumpova videa ho vystřihli ze záznamu jejího únorového vystoupení v nevadském Renu. Clintonová tam dávala k dobrému příhodu o staré rozhlasové reklamě, v níž figuroval pes, který zaštěkal pokaždé, když někdo řekl lež. „Zajímalo by mě, jak by to bylo s republikány. Haf, haf, haf, haf,“ dodala.

Trump se do Clintonové pustil také během středečního rozhovoru pro CNN: „Myslím, že je ostudou naší země. Nemá sílu ani žaludek na to být prezidentkou.“

Foto: Chris Keane, Reuters

Donald Trump

Clintonová v úterý mluvila obecně, ale pravděpodobně mířila na Trumpa. „Vrchní velitel musí být schopen ubránit naši zemi, ne ji ztrapnit. Zapojit spojence, ne si je znepřátelit. Porazit nepřátele, ne je povzbuzovat. Když slyšíme kandidáta na prezidenta, jak volá po zadržení 12 miliónů imigrantů, zákazu vstupu muslimům do Spojených států, když hájí mučení, tak to není silný kandidát, ale špatný kandidát.“

Přistěhovalce zaměstnává a žení se s nimi

Trump dříve vyslovil uznání Vladimiru Putinovi i severokorejskému vůdci Kim Čong-unovi a prohlásil, že by jako prezident nechal podezřelé mučit, protože „to funguje“. Uvedl, že by nešlo jen o nějaký waterboarding. Kritici hned poukázali, že Trump veřejně obhajuje zločin. [celá zpráva]

Uvedl také, že americké firmy včetně Applu pod jeho vedením už nebudou vyrábět v Číně, ale znovu v USA. Jeho kritici zase poukazují na to, že i obleky, které Trump nosí, jsou šity v jihovýchodní Asii a on sám ve svých podnicích zaměstnává jako levnou pracovní sílu spoustu přistěhovalců, dokonce si dvě cizinky vzal. Jeho první ženou byla česká modelka Ivana Zelníčková a jeho současnou ženou je slovinská modelka Melanie Knaussová.

Související témata:

Foto: Mike Blake, Reuters

Donald Trump v debatě republikánských kandidátů na prezidenta USA

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Hillary Clinton v americkém Kongresu

Ve středu také Trump varoval, že pokud ho Republikánská strana do podzimních voleb nenominuje, propuknou v USA nepokoje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám