Hlavní obsah

Policisté v USA vlekli bezvládné tělo zadrženého na stanici místo do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Policisté v americkém státě Connecticut vyšetřují chování dvou strážců zákona, kteří nepomohli vážně zraněnému muži, kterého předtím zadrželi. V New Havenu před dvěma dny dvojice zatkla 36letého Richarda Coxe. Při jeho převozu na stanici však řidič policejní dodávky prudce zabrzdil, což sedícího Coxe vymrštilo proti stěně dodávky. Prudce do ní narazil hlavou a zůstal bezvládně ležet na podlaze.

BEZ KOMENTÁŘE: Po pádu během převozu policejní dodávkou volal podezřelý o pomoc, stěžoval si, že nemůže dýchatVideo: AP

 
Článek

Policisté místo toho, aby zavolali lékařskou pomoc či jeli do nemocnice, pokračovali dál na stanici, kam přivlekli bezvládné tělo. Až tam za Coxem dorazil lékař, který nařídil jeho transport do nemocnice, kde byl okamžitě operován.

Cox měl vážné poranění hlavy a je možné, že zůstane trvale paralyzován.

Starosta města Justin Elicker a policejní šéfka Regina Rush-Kittleová společně novinářům řekli, že chtějí být ohledně vyšetřování transparentní, Vyšetřovaní policisté nejsou ve službě a mají volno.

Američtí policisté nechali utonout topícího se člověka, nechtělo se jim do vody

Amerika

Až do převozu zadrženého probíhal zásah bez potíží. Strážci zákona v úterý v 19:30 hodin dorazili do ulice Lilac, kde Cox držel v ruce revolver, na který neměl jakožto bývalý trestanec povolení. Následně ho naložili do auta a odjeli na služebnu.

Uprchlý vězeň v Texasu zabil pětičlennou rodinu a ukradl její auto. Policie jej zastřelila

Amerika

Podle zatím dostupných informací pak policista za volantem provedl úhybný manévr a prudce zabrzdil, aby se vyhnul kolizi. Cox, který seděl v nákladovém prostoru dodávky, vyletěl z místa.

Incident nyní dostalo do rukou nejvyšší státní zastupitelství Connecticutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám