Hlavní obsah

Uprchlý vězeň v Texasu zabil pětičlennou rodinu a ukradl její auto. Policie jej zastřelila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odsouzený vrah Gonzalo Lopez, který před týdnem během převozu mezi věznicemi pobodal řidiče autobusu a od té doby byl na útěku, zabil pětičlennou rodinu a uprchl v jejím autě. Policie jej ve čtvrtek večer v texaském Jourdantonu zastřelila, uvedl americký The Washington Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlý vězeň v Texasu zabil pětičlennou rodinu, policie ho zastřelilaVideo: Reuters

 
Článek

Šestačtyřicetiletého Lopeze policie vypátrala podle ukradeného vozidla, které zastavila pomocí ostnatého pásu a střelby, uvedl mluvčí texaské policie Jason Clark.

Lopez před krádeží vozu zabil jeho majitele, pět členů rodiny z Houstonu, kteří pobývali v chatě na venkově u Centerville. Poté, co se neozvali svým příbuzným, místo prohledala policie a nalezla těla jednoho dospělého a čtyř nezletilých. Jejich pickup zmizel a policisté po něm začali pátrat.

Podle prvotních informací nalezla policie těla dvou dospělých.

Lopez býval členem vězeňského gangu mexické mafie a měl vazby na jižní Texas. Uprchl ze zamřížovaného prostoru vězeňského autobusu během převozu z věznice v Gatesville do Huntsville na lékařské vyšetření. Podle policistů se dokázal nějakým způsobem dostat z pout na rukou i nohou a vyvrátil dno klece, ve které byl převážen. Zaútočil na řidiče a mezi ním a dalším strážcem propukl zápas doprovázený střelbou. Řidič autobusu skončil s bodnými ranami.

Za vraždu muže na mexicko-texaské hranici dostal Lopez v roce 2006 doživotí.

Tři lidé zemřeli při střelbě před kostelem v americké Iowě

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám