Hlavní obsah

Miluje knihy, běhání a víno. To je první dáma Jill Bidenová

Novinky, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Jill Bidenová(69) a Melania Trumpová (50). V očích mnoha Američanů nemůže být větší kontrast mezi budoucí první dámou a ženou končícího prezidenta, píše server týdeníku Focus. Melania se zpočátku většině Američanů jevila jako tajemná Sfinga, v případě Jill Bidenové si však mnozí myslí, že ji dobře znají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jill Bidenová často doprovází svého manžeka na oficiálních akcíchVideo: Reuters

 
Článek

Jill a Joe Bidenovi jsou manželé 44 let a žádný z bulvárních médií nezjistil nic, co by obraz láskyplného manželství nějak narušil, píše Focus. Biden o své ženě veřejně hovoří jako o „lásce svého života“. Profesí učitelka angličtiny ho podle jeho slov „zachránila stejně jako jeho katolickou víru“. Bidenova první manželka s dcerou zemřely při tragické autonehodě v roce 1972. V roce 2015 zemřel jeho syn Beau na nádor na mozku.

Joe Biden se stal oficiálně vítězem voleb, Trump moc předá

Volby USA

Když se mladá studentka Jill setkala s o devět let starším vdovcem Joe Bidenem během rande naslepo, hned to mezi nimi zajiskřilo. „Po našem prvním rande jsem byla unesena,“ popsala Jill Bidenová v rozhovoru: „V jednu ráno jsem zavolala matce, abych jí řekla o Joeovi.“

Přesto s přijetím nabídky k sňatku vyčkávala a vytoužené „ano“ Bidenovi řekla až když se jí ptal popáté. Vysvětlovala, že to bylo s ohledem na jeho dva syny. „Hunter a Beau mi přirostli k srdci a chtěla jsem si být stoprocentně jistá, vyloučit to, že když přišli o vlastní matku, aby nepřišli také o nevlastní matku,“ uvedla.

Biden nechá Bílý dům nejprve vydezinfikovat

Volby USA

Svatba se konala v roce 1977 a o čtyři roky později se narodila jejich dcera Ashley. Dnes mají Bidenovi sedm vnoučat a Jill tvrdí, že inspirací pro její nejnovější knihu jí byla nevlastní vnučka Natalie.

Každý den uběhne sedm kilometrů

Knihy jsou největším koníčkem Jill Bidenové. Mezi její oblíbené autory patří Elizabeth Stroutová a Ann Patchettová. Jill ráda sportuje. Miluje běhání, každý den uběhne sedm kilometrů a posiluje s činkami.

Foto: Profimedia.cz

Jill Bidenová

Zřejmě se stane první manželkou prezidenta, která plánuje, že po dobu mandátu svého manžela bude i nadále pracovat. Chce si udržet místo docentky na vysoké škole. Ve volném čase ráda vaří. Jejím oblíbeným receptem je kuře na parmezánu. Mimochodem na sebe prozradila, že má ráda víno a během vaření si ráda dá skleničku.

Učitelka Jill Bidenová první dámou USA

Volby USA

Manželka budoucího prezidenta se velmi angažuje v podpoře pro výzkum rakoviny a v péči o rodiny amerických vojáků, kteří padli nebo byli zraněni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám