Hlavní obsah

K hnutí sexuálně frustrovaných mužů se hlásí další vrah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Tři měsíce po krvavém zločinu slaví policie v kanadském Torontu úspěch. Dopadla a obvinila 17letého mladíka, který na konci února ubodal v masážním salonu 24letou ženu a další ženu a muže těžce zranil. Násilný čin byl podle detektivů ideologicky motivovaným aktem, mladík se totiž hlásí ke skupině Incel, která je považována za teroristickou organizaci. Obviněn byl proto z terorismu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incel je v podstatě zkratka anglického spojení involuntary celibate, v překladu nedobrovolný celibát. Členy této skupiny spojuje nenávist vůči ženám, pohrdání jimi, mizantropie, rasismus a odpor k sexuálně úspěšným mužům. Příčinou těchto pohnutek je časté odmítání ze strany žen, tedy nucení k celibátu, s čímž souvisí pocit méněcennosti.

Jedním z nejznámějších členů hnutí byl Elliot Rodger, který 23. května 2014 v Kalifornii zabil šest lidí a dalších čtrnáct zranil, přičemž k útoku použil nůž, pistoli a automobil. Krátce předtím nahrál video a sepsal manifest, ve kterém se zpovídal ze své nenávisti k ženám a sexuální frustrace.

Student před masakrem v Torontu napsal tajuplný vzkaz. Ze svého osamění vinil ženy

Amerika

V dubnu roku 2018 v Torontu vysokoškolský student Alek Minassian najel bílou dodávkou do davu a zabil deset lidí. Hlavním motivem tohoto útoku byla nenávist k ženám. Na Facebooku krátce před činem zveřejnil manifest, v němž oznamuje „počátek vzpoury lidí žijících v nedobrovolném celibátu“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám