Hlavní obsah

Děti mladší 12 let se budou očkovat už začátkem podzimu, předpokládá Biden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cincinnati

Americký prezident Joe Biden v diskusním pořadu televize CNN ve středu vyjádřil naději, že se brzo budou moci proti koronaviru očkovat i děti mladší dvanácti let. U těch to zatím není povolené. Biden uvedl, že by k tomu mohlo dojít možná už srpnu, nebo na podzim.

Foto: Susan Walsh, ČTK/AP

Joe Biden po návratu z Cincinnati

Článek

Bidenovo vyjádření je v rozporu s prohlášení amerického Úřadu pro potraviny a léky (FDA), který minulý týden uvedl, že očkování dětí mladších dvanácti let proti koronaviru bude schváleno uprostřed zimy. Farmaceutické firmy Moderna a Pfizer-BioNTech zahájily testy vakcín u dětí mladších dvanácti let v březnu.

„Neslíbili mně žádné datum, ale moje očekávání po rozhovoru s vědci je, že někdy, možná na počátku školního roku, na konci srpna nebo na počátku září či v říjnu dostanete finální souhlas (pro očkování dětí pod 12 let),“ řekl Biden. Zdůraznil však, že rozhodnutí leží na expertech FDA a Středisku pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) a od se do jejich práce nebude vměšovat.

V USA už testují vakcínu od Moderny na malých dětech

Amerika

Dodal ale, že CDC by mohlo doporučit, aby každý školák mladší 12 let nosil ve školách roušku. U starších dětí bude záležet na tom, zda boudou očkované, či ne. Nyní CDC doporučují, aby roušky ve vnitřních prostorách nosili všichni, kdo nemají ukončené očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám