Hlavní obsah

Silné bouře v USA ničily celé domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago
Aktualizováno

Tornáda, krupobití a silný vítr se ve čtvrtek přehnaly přes sever a severovýchod USA. Západně od Chicaga si živly vyžádaly nejméně jednu oběť na životě a zničily desítky domů. Na chicagském mezinárodním letišti bylo zrušeno přes 735 letů, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silná bouře v oblasti St. Louis ničila domy a elektrické vedeníVideo: Reuters

 
Článek

Rozsáhlé škody utrpělo městečko Fairdale ve státě Illinois, asi 120 kilometrů severozápadně od Chicaga. Nejméně jednoho člověka bouře ve Fairdale zabila a dalších sedm osob zranila, informovaly místní úřady.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí místních hasičů Matthew Knott televizi ABC7 řekl, že „každé jedno“ ze zhruba 50 stavení ve Fairdale bylo zničeno. Většina z nich prý byla doslova srovnána se zemí.

Foto: Monica Synett, ČTK/AP

Zničený dům v Kikrlandu v Illinois poté, co oblastí prošlo tornádo

Materiální škody hlásí také město Rochelle a okolí, asi 130 kilometrů západně od Chicaga. "Některé domy tam byly zcela zničeny," řekl městský radní z Rochelle Bill Hayes, který byl svědkem tornáda.

Varování před tornády bylo vyhlášeno pro celou oblast Chicaga s platností do 23:00 místního času (dnešních 06:00 SELČ). Tornáda byla zaznamenána například v obcích Peoria a Lee v Illinois a také v obcích Clinton a Scott ve státě Iowa.

Bouřkovou frontu provázel silný vítr, který ničil budovy, vyvracel stromy a strhával elektrická vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám